Highslide for Wordpress Plugin
Meniu Închide

Amploarea persecuţiilor anticreştine şi întunericul informaţional dirijat

Persecuţiile anticreştine iau amploare în tot mai multe ţări islamice ale lumii şi nu numai. Zeci de creştini mor zilnic în Asia şi Africa, dar nimeni nu-i apără. Presa ne arată zilnic curiozităţi despre pisici sau căţeluşi salvaţi „în mod miraculos”, dar masacrele anticreştine sunt tăinuite cu multă grijă. Organizaţiile mondiale sunt tot mai puţin preocupate de respectarea drepturilor minorităţilor religioase, fiind prea mult „ocupate” de apărarea drepturilor celor cu „orientare sexuală netradiţională”.

Este remarcabil faptul că ţările islamice în care au fost implicate trupele NATO, astăzi sunt focare de instabilitate social-religioase, iar creştinii din Irak, Libia, Pakistan, Egipt şi Siria sunt omorâţi în plină stradă sau sunt nevoiţi să se refugieze în alte ţări. Bisericile şi casele lor sunt incendiate, iar persoanele care nu vor să treacă la islam sunt lipsite de orice drepturi sau condamnate în baza unor legi stupide şi criminale. 

Recent, noua conducere a Egiptului dorește să adopte „legea shariatului” în ţară, ceea ce îi îngrijorează extrem de mult pe cei circa 10% de creştini. În ultimii doi ani în Egipt au fost omorâţi mai multe mii (!) de creştini, printre care şi mulţi copii.

Situaţia devine tot mai tensionată în Siria, iar specialiştii în politologie şi sociologie sunt convinşi că o intervenţie internaţională ar duce, în primul rând, la masacre anti-creştine imposibil de controlat.

Din păcate, noi nu putem face nimic, pentru că tot mai mult suntem constrânşi în propria casă. La moment acest lucru nu se simte prea mult, dar unele ţări occidentale deja simt aceasta din plin. De aceea, este important cel puțin să fim informaţi despre aceste persecuţii anticreştine din întreaga lume.

Recent, ÎPS Ilarion Alfeev, responsabil de relaţiile externe ale Bisericii Ortodoxe Ruse, a ţinut o conferinţă la această temă, iar un site rusesc (ortodox) va monitoriza informaţiile cunoscute (şi cele tăinuite) despre prigoana anticreştină dezlănţuită în Africa şi Asia. Există şi un site în limba engleză (protestant), care monitorizează problema persecuţiilor anticreştine.

Chiar dacă nu avem un site românesc specializat, sperăm că mass-media din România şi R. Moldova nu va rămâne atât de indiferentă şi, prin intermediul ei, să fim ţinuţi la curent cu această problemă tot mai dureroasă care, mai devreme sau mai târziu, va deveni şi problema noastră.

Urmăriți mai jos conferinţa ÎPS Ilarion (în limba rusă).

13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
alek
alek
06/04/2012 12:55

Imi zicea un prieten zilele aceasta ca in liceiul turc din Chisinau se studiaza obiecte apropiate de islam, si intreg procesul de instruire/educatie are o abordare islamica (simboluri, comportament specific, valori pe care le cultiva). Luati in consideratie ca liceul se considera unul elitar (fiindca e si foarte scump), si aici studiaza copiii beaumonde-ului moldovenesc. Asta nu ar avea importanta la prima vedere, doar ca beaumondul face tot posibilul ca odraslele lor sa detina functii importante prin companii, organe de stat etc. Si nu e exclus ca inregistrarea recenta a ligii islamice a fost conditionata, daca nu integral, atunci intr-o anumita masura,de faptul ca in acesti cca vreo 15 ani de cind exista liceul turc, elevii acestuia studiaza islamul.

ionut
ionut
09/04/2012 15:28

ce de vorbit…. Ultimele statistici din rusia arata ca, mai mult de jumatate(60%) din incorporatii armatei ruse, sint din confesiunea islamica. Ce sa vorbim de "vecin"daca la noi,la "pravoslavnishi" e …. nu bine. In tot soiul asta de informatii, scapa una – nu se vorbeste despre cultura "civilizatiilor, care progoneste sau nu pe crestini. Mai pune si o intrebarica: ce fel de crestini – ortodocsi,protestanti, catolici,dar poate ca si baptisti,etc….? Canoanele ce spun – singele varsat nu pentru credinta adevarata nu se numeste MARTIRIU. Or ortodocsii sint prigoniti si in tarile asa numite "crestine". Europa se socoate crestina, dar….. cate tari ortodoxe sint acolo, si….. ce drepturi au ele? Mai pune si Sf.Ioan Gura de Aur, spunea: cea mai mare progoana asupra Bisericii este atunci cand ea,Biserica, NU e prigonita. Asta nu inseamna ca treb de ucis, mutilat, batjocorit omul(chiar de o alta confesiune). Sint niste lucruri care nu au inceput de ieri sau anul trecut. Cine e specialist in sociologie si statistica stie, ca in tarile mentionate(dar si nu numai acolo), restinii se progoneau nu numai de alte confesii, dar si de ATEI(per exemple – rusia bolshevica, unde au executati MILIOANE de CRESTINI(si mai mult ORTODOCSI). Si? S-a cait cineva de asta? S-au dat compensatii? Cred ca daca pestele va fi intreg la cap, atunci astfel de informatii nu vor "ridica masele" la "razboi sfint". Prin urmare, daca se VEHICULEAZA astfel de informatii(ori, otdelu lu Ilarion e responsabil de "darea de seama despre strainatate), atunci si deciziile forurilor crestine,… Read more »

Osânditul
Osânditul
10/04/2012 22:39

Bună seara.

Adevăr spuneţi Multstimate Părinte Petru, eu am o propunere de 2 bănuţi ca pentru fiecare făptură a Sfintei Treimi care este în rătăcire de a-i sugera ideea că nu există adevăruri, şi sunt rugăciuni sau simple cugetări către Presfântul Dumnezeu pentru ca să lumineze ticăloasa noastră minte pentru a vedea unde ne este mântuirea şi cum îL cheamă pe Fiul Lui Dumnezeu.

Mai adânc pentru orice nepregătit de a pricepe după propria minte este sminteală totală, de aceea îi avem pe Sfinţii Părinţi, ei ne explică Biblia, ei au făcut Sf. Tradiţie, ei sunt grabnicii noştri ajutori şi pentru cei smeriţi – frăţiori.

De reamintit că există duhuri nevăzute care au diferite calităţi, în special la sectari se simte mândria şi neascultarea (demonul orbirii "a minţii").

În timp ce-i spui ceva – el neagă, chiar şi sfinţi sunt care zic că nu-l poţi ajuta cu nimic pe acesta (referindu-se la un martor iahovist) decât cu mila Lui Dumnezeu prin rugăciunea din inimă.

Mă iertaţi.

Domnul Să ne Ajute să împlinim Voia Lui Sfântă!

Osânditul
Osânditul
11/04/2012 07:59

Mă iertaţi, dar asta şi am avut în vedere.

Ştiu că nuştiu nimic, dar poate mă Va lumina Domnul vreo dată..

ionut
ionut
12/04/2012 12:57

…mai mare misiune (dar si patriotism) exprimate  print RUGACIUNE,  nu este! Mai pune ca, acolo unde se cauta  SINCER pe HRISTOS(si acela RASTIGNIT, dar nu in lux) nu treb "multa vorba'. Mai pune ca asta am si scris mai sus(fara sa judec pe cel ratacit, caruia,dupa Ap.Pavel, in Primul rind ii sintem datori (cei ai duhului). Accentul meu a fost pus anume pe "ceasul al 11  din care a inceput "lupta" pt "crestini"(de pretutindeni). Si asta, daca vreti, BORu o face din ratiuni (geo) politice (a se mai sheti  oleaca si istoria(moderna si contemporana a rushilor). De misionarism ,la propriu, nu vorvesc pt ca nu-i cazul.Or nimeni din cei vizati (cler, patriarhii)nu vor trimite COMANDO-urile acolo ca sa apere pe "crestini". In acest caz, RUGACIUNEA "pt tot sufletul oropsit si prigonit"( dar RUGACIUNE SA FIE! ,  si nu un simplu interviu sau conferenta (si acestea pt tv si rating corporativ, PR, etc…) insotita cu post, este cel mai mare semn de SOLIDARITATE CRESTINA.  O babuta,pe cel prigonit, poate ajuta  prin rugaciune, dar si misiune poate sa faca, realizind poruncile crestine in societate.  Dar asa, sa-mi bat joc de aproapele meu (care sta linga mine) si sa caut la unu, pe care nu-l stiu…. socot ca e fatarnicie, vrednica de dispret.

ionut
ionut
13/04/2012 05:47

Stimate parinte Petru(aici, numele din pasaport nu-l scriu)! Multumesc ca prin raspunsul dvs ati venit"pe unda mea" si ati scris  la tema pe care am si avut-o in vedere. Imi pare bine ca ne-am inteles.  De virgule si alte semne…. ce sa spun – sint latin si "cu emotii" (dar n-o sa-mi puneti note pt gramatica:):):):)) Cand spuneti  ca e vina noastra, treb sa concretizati cine sta in aici : episcopatul,clerul, politicianul? Cand spun ca treb sa ne rugam, am in vedere si de toti, care numai vorbesc de asta, dar nu sint sinceri(asa cum ati mentionat, ca MAI SINT SINCERI). Eu, personal, ma rog pt ei(nu-mi fac publicitate).Dar cand ii vad acei care "dau indicatii" lui Dumnezeu de pe pozitii ca ei sint "namesnishii" lui Dumnezeu pe pamint,atunci,… mi-i greu sa exprim sentimentele:(:(:(( De dialogul cu alti crestini(nesectanti). Am stat in occident si peste ocean, in asia nu ca turist! Si stiu ce vorbesc. Am vorbit chiar si cu mahomedani. Una e sa ai de a face cu ei la conferinta, si alta e sa-i ai linga tine in viata de zi cu zi (nu voi vorbi aici despre asta.Nu e cazul). Una va pot marturisi,ca pe forumul acesta(pe care nu femult l-am gasit) mi-i mai interesant decat , sa zice, pe forumul lui Bastovoi. Si asta ca aici sint oameni mai sinceri, mai simpli(parerea mea). Sper ca aici sa nu gasesc aroganta si dispret(undeva in dictionar am gasit la cuvintul MINDRU, explicatia – BIZANTIN). Sper sa fiu corect… Read more »

sceptic
19/04/2012 10:33

Hristos a Înviat! Părinte nu este la subiect ceea ce vreau să vă întreb, dar vă rog, după posibilități să ne răspundeți.

1. Referitor la împărtășirea laicilor (așa numiți ^ctitori^), în altar, după mai multe exemple din RM și mai ales cu prezența multor persoane în timpul liturghiei.(în altar).(uneori am văzut chiar mulți, care nu prea își au acolo locul).

2. Săvîrșirea rînduielii cununiei cu orice preț la bătrîni, care poate mai au citeva ore de viață, numai ca să moară împăcați. În alte cazuri cînd sunt înaintați în vîrstă. În asemenea cazuri se permite împărtășirea  lor? Între ei e sigur că nu poate fi vorba de relații…

Ioan Arteni
Ioan Arteni
11/05/2012 15:01

  Прежде чем осуждать или критиковать людей которые были замучены ради Христа, нужно сначала исследовать себя и задать себе же вопрос:ГОТОВ ЛИ Я НА ТО ЧТОБ РАДИ ВЕРЫ В ХРИСТА УМЕРЕТЬ? Мне как-то попался ролик, в котором была показана казнь бывшего мусульнамина. Я долго думал прежде чем посмотреть его…и все же посмотрел. минут 20 шла процессия перед тем как тому брату (назову его так) отрезали голову. Пока они читали отрывки из корана брат наш стоял на коленях. В его глазах царил мир. Уверен, что он не имел таких познаний о Христе , которых имеем мы.Он не имел богословского образования так же как и многие мученики первых столетий. У него была вера в Христа…у него был Христос за которого он в тот момент отдавал жизнь. И Он не дрогнул. Я видел как ему отрезали голову. После этого я пересмотрел свое отношение к "своему христианству". И таких людей как тот мученик много. И теперь спорить и говорить правильно ли верил он или нет,  это нелепо. Это не наша обязанность. В этом разберется Христос. Я имел честь два раза быть в гостях у одного старца из баптистской церкви, который 13 лет из своей жизни провел в тюрьмах. Его часто били и мучали. Но он не сдался. И подобно Св.Поликарпу из Смирны он отвечал тем кто издевался над ним: Я всю жизнь Ему служил и Он ничего плохого мне не сдела…как я могу отречься от Него (т.е.от Христа). Знаю многих  евангельских христиан,которые поехали мииисонерами в мусульманские страны проповедовать Евангелие. Когда набирается команда для миссии в… Read more »

marian
marian
30/07/2012 11:31

ziua buna…e regretabil ce se petrece cu fratii crestini insa cuvintul lui dumnezeu zice clar ca vom fi prigoniti pentru credinta in el…un bun exemplu e ultima fericire rostita de isus la predica de pe munte…asadar sa ne rugam pentru cei aflati in situatia asta si pentru toti semenii sa nu ajungem asa iar de ajungem sa ne intareasca dumnezeu in credinta ca sa facem fata…eu sint de vreo 3 ani in afganistan si confirm ca crestinii sint prigoniti, de fapt nici n au curaj sa pretinda ca s crestini…in presa a aparut cazul unui afgan crestin inchis pentru asta si care a fost trimis in strainatate de teama sa nu fie linsat de concetateni odata ce va fi eliberat…pacat…doamne ajuta!