Highslide for Wordpress Plugin

Despre sfinţirea icoanelor, caselor şi maşinilor. Icoanele făcătoare de minuni

Întrebare:  Părinte, vă rog să explicaţi de ce sfinţim icoanele, crucile, dar şi casele, maşinile şi alte lucruri? După rugăciunile de sfinţire toate obiectele au aceeaşi sfinţenie? Şi de ce unele icoane sunt făcătoare de minuni, iar altele nu? 

Răspunsul l-am ataşat în acest fişier

În acest studiu am explicat mai întâi ce înseamnă „sfinţenia” şi „sfinţirea”, apoi am formulat un răspuns teologic privind binecuvântarea caselor şi maşinilor. În cele din urmă am explicat ce trebuie să înţelegem prin „sfinţirea icoanelor” şi „icoanele făcătoare de minuni”. Am fost nevoit să ating şi problema „icoanelor canonice” şi „necanonice”, dând ca exemplu icoana Sfintei Treimi. 

9 comentarii la „Despre sfinţirea icoanelor, caselor şi maşinilor. Icoanele făcătoare de minuni”

  1. Părinte, mulțumim pentru acest răspuns amplu, așteptînd și alte articole ziditoare.

    Doamne ajută și ne bucurăm că ați revenit în spațiul virtual!

  2. Parinte, cred ca multzi "credinciosi" vor ramine surprinsi de acest raspuns detaliat! Deoarece aici, in Italia (Padova) "sfintzirea" casei, masinii, crucii etc,etc. este ca o magie (asa se crede), iar o buna parte o fac dintr-un obicei. Sper  mult, ca va fi de mare folos, in primul rind, preotzilor de aici! Doamne ajuta si Va mai asteptam!

  3. Preacuvioase Parinte, ma bucur mult de reaparitia Dvs. in spatiul virtual (in sufletul nostru sunteti intotdeauna). Cele scrise de Dvs. chiar imi umplu un mare gol in cunoasterea duhovniceasca, fiindu-va recunoscatoare si pentru acest fapt. Sa ne fiti sanatos si astept cu drag o noua intalnire cu Dvs.

  4. PRIN INCHINAREA LA ICOANE,CHIPURI CIOPLITE,SE INCALCA CU BUNA STIINTA PORUNCA A-II-A DATA DE D-ZEU LUI MOISE.MAI NOU ACUM,DE CIND A VENIT DANIEL,ACESTA A IMPUTIT TERITORIUL TARII TOT TIRIND NISTE OASE,MOASTE,LESURI,HOITURI,MORTACIUNI,ALE VREUNUI HOT,TLHAR,CRIMINAL SAU ANIMAL,SPUNIND CA SINT ALE SFINTULUI PANGLICARU DIN GAURICIU,EU IL ANUNT PE DANIEL SA DEA FUGA LA PIATA CA,A BAGAT MOASTE PROASPETE DE 7-8 ANI,LA PROMOTIE,CU REDUCERE 97%,UNDE MAI POATE GASI SI DOUA  FELURI DE NIMIC FARA PIINE.    HALAL!………..IN LOC DE AMIN.

    • Apoi dragă Bazalan, deşi ai scris nişte postii mai mari ca tine, ţi-am aprobat mesajul ca să nu crezi că nu avem răspuns chiar şi la inepţii.
      Despre icoane şi porunca a II-a din Decalog am scris aici. Dacă ai argumente mai tari, scrie-le.
      Iar despre moaşte, ascultă aici.

      Chiar şi felul cum ai scris mesajul ăsta trădează o lipsă majoră de cultură generală din partea dumitale. Este şi explicabil, că doar Ortodoxia nu-i pentru proşti!

  5. Am trecut de multe ori peste ce aţi scriss aici, crezând că este o temă care nu prea mă interează. Acum mă gândesc că abia acum e frumoasă ortodoxia, dar cine ştie de câte ori nu voi mai zice aşa.

Comentariile sunt închise.