Highslide for Wordpress Plugin
Meniu Închide

ÎPS Ierotheos Vlachos – despre Sfintele Moaşte

Predica Mitropolitului de Navpaktos şi Sf. Vlasie, IEROTEI (HIEROTHEOS) VLACHOS –
Iaşi, 14 oct. 2011, la Liturghia pentru Praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva

– Despre Sfântul Mucenic Policarp, despre valoarea şi semnificaţia profundă a sfintelor moaşte şi despre chemarea la sfinţenie pentru fiecare dintre noi.

– Ce ne descoperă sfintele moaşte despre DUMNEZEU, BISERICĂ ŞI MOARTE?

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ana Rotaru
Ana Rotaru
15/10/2011 12:25

Mitropolitul Ierotei este un adevarat PARINTE al zilelor noastre, iar cartile lui m-au ajutat sa inteleg scopul vietii crestine si "arta" luptei cu patimile. Om traitor, care lumineaza in jur.

Păcătosul
Păcătosul
15/10/2011 19:42

Ce CUVÂNT frumos!

Cosmin
Cosmin
18/10/2011 21:16

Doamne ajuta!
As dori sa aduc in atentie ca deja s-a postat pe site-ul Doxologia prima parte a conferintei Mitropolitului Hierotheos
http://www.doxologia.ro/video/conferinte/teologia-ca-traire-conferinta-ips-hierotheos-vlachos-14-octombrie-2011-partea-1
Sa ne fie spre mantuire tuturor!

Pr Timotei
Pr Timotei
27/10/2011 21:26

Iata pozitia IPS Heroteos Vlahos despre Romano Catolici in aceasta Brosura antipapa: Spune NU venirii Papei în România Ortodoxă     Iubirea fără adevăr este ipocrizie!   Hristos ne spune : "Dacă spunem că nu avem păcat, ne înșelăm pe noi înșine, iar adevărul nu este în noi" (1Ioan 1, 8)   Papa se declară "infailibil" ex catedra . Pe cine să credem, pe Hristos sau pe Papa??   Pentru că îi iubim pe Romano-Catolici, le spunem Adevărul!    De ce spunem NU venirii Papei in România?  Din următoarele motive:   1. Se creează confuzie și mulți dintre Ortodocși vor crede că Biserica Ortodoxă și papistașii ar fi o Biserică, în timp ce Biserica Adevărată este Una, și anume cea Ortodoxă. Cei care au afirmat Teoria Ramurilor sunt anatematizați de Sinodul Ortodox al Bisericii Ruse din exil (ROCOR), anatemă preluată de Biserica Rusiei și de Biserica Ortodoxă în plenitudinea ei.   2.. Papa este eretic prin acceptarea ereziei Filioque. Această erezie este condamnată de sfinți și Sinoade Ecumenice și Locale. De pildă: Sinodul II Ecumenic (unde se specifică clar că Duhul Sfânt purcede numai de la Tatăl, Simbolul Credinței "Cred și întru Duhul Sfânt, Care de la Tatăl purcede" ),   Sinodul din vremea Sfântului Patriarh Fotie, numit și Sinodul al VIII-lea Ecumenic,  Sinodul Antiunionist din vremea Sfântului Marcu Eugenicul, Sinoadele Isihaste din vremea Sfântului Grigorie Palama, împreună numite și Sinodul al IX-lea Ecumenic, dupa cum confirmă părintele Ioan Romanides, părintele Gheorghe Metalinos, părintele Teodor Zisis, profesorul de dogmatică Dimitrie Țelenghidis,… Read more »