Highslide for Wordpress Plugin
Meniu Închide

Guvernul îşi prosteşte cetăţenii. Ultimile modificări la legea buclucaşă nu trebuie acceptate

 

Oleg Efrim, poza de pe mdn.md

După cum ne informează Publika Tv, proiectul Legii Antidiscriminare a fost redenumit în "Legea privind egalitatea de şanse". Decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe de lucru convocate la Guvern.

Mai mult, autorităţile au anunţat că proiectul Legii a fost definitivat. Premierul i-a solicitat ministrului Justiţiei să prezinte proiectul de lege în şedinţa Guvernului.

 După cum se poate vedea, sintagma “orientare sexuală” a fost înlocuită cu sintagma “orice alt criteriu similar”. Se pare însă că acest lucru nu înseamnă prea mult, întrucât, prin această nouă sintagmă, autorii îi au în vedere anume pe cei cu “orientare sexuală netradiţională”.  

Acest lucru este confirmat de articolul 7, dar chiar şi de menţinerea articolului 2, care spune:

(2) Prevederile prezentei legi nu se extind şi nu pot fi interpretate ca limitînd sau aducînd atingere asupra:

a) familiei, care se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie;

b) raporturilor de adopţie, bazate pe dovada îndeplinirii garanţiilor morale necesare dezvoltării armonioase a copilului prin adopţie şi pe respectarea interesului superior al copilului la un mediu familial sănătos;

c) cultelor religioase şi părţilor lor componente în partea ce ţine de convingerile lor religioase.

        Niciunul din criteriile prevăzute în articolul 1 nu au vreo legătură cu familia alcătuită din bărbat şi femeie, adopţia de copii sau cultele religioase. Doar homosexualitatea şi patologiile înrudite. Deci concluzia este clară, iar modificările în Codul Penal şi alte legi vor interpreta „criteriile similare” exact în acest mod.

Mai mult decât atât, homosexualitatea devine de acum înainte „similară” cu rasa, starea de sănătate, religia, vârsta etc. Deci să fii creştin şi să fii homosexual, sunt două lucruri „similare”! Nici scandalosul articol 19(2) nu a fost modificat sau anulat. Pentru că atât pricepe Oleg Efrim…

 Deci Ministerul Justiţiei, făcându-ne pe toţi proşti, îşi duce mai departe planul odios. Noi ce facem?  

 

 

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
alek
alek
10/05/2012 21:13

Din pacate, sintagma "orientare sexuala" a ramas in articolul 7 al acestei variante a legii, care a luat denumirea egalitatea de sanse…

Iata cum suna acest nou articol

 

"Se interzice orice deosebire, excludere, restricţie sau preferinţă, pe baza criteriilor stabilite de prezenta lege care au drept efect limitarea sau subminarea egalităţii de şanse sau tratament la angajarea sau eliberarea din cîmpul muncii, activitatea nemijlocită şi formarea profesională. Interzicerea discriminării pe bază de orientare sexuală va fi aplicată în domeniul angajării în cîmpul muncii şi ocupării."

Olga Marinescu
Olga Marinescu
10/05/2012 22:32

Eu mă gândesc la o dezbatere televizată între cine şi cine credeţi sfinţia voastră că ar fi mai bine. Unii ar fi ca leii din groapa  în care a fost aruncat Sfântul Prooroc Daniel, poate.

Emil
Emil
11/05/2012 01:58

Şi acum ce facem ? Î-l susţinem pe Marchel ?

alek
alek
11/05/2012 21:07

Aveţi dreptate, părinte Petru.

Luaţi în consideraţie că din 2006 Moldova are o Legea cu privire la asigurarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi – http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=315674. Această nou lege nu doar repetă o mare parte din legea din 2006, acum i-a luat şi denumirea. Asta ar fi amuzant, dacă situaţia nu ar fi atît de urîtă.

Dacă legea din 2006 se referă la egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, atunci această nouă lege la ce fel de egalitate se referă? Probabil încearcă să sugereze egalitatea între bărbat şi bărbat, şi egalitatea între femie şi femeie, deci merge în aceeaşi direcţie.

tato
tato
11/05/2012 23:44

Precuvioase parinte, cu toata stima si admiratia pe care o am pentru dvs, cred ca exagerati in afirmatiile de mai sus. Am citit si recitit proiectul de lege schimbat, si nu am gasit nici un motiv de dezacord, cu toate ca sunt o crestina si respect cele bisericesti. Cred ca cel mai corect este sa avem o optiune flexibila in abordarea acestei teme, in special in ce priveste cimpul de munca a minoritatilor. Nu e corect si este inacceptabil sa se mearga pe excluderea  radicala a lor, cu atit mai mult, ca o buna parte din ei, nu sunt vinovati de ceea ce sunt, fie ca au o cauza intrauterina, fie ca au anumite stiluri psihologice educationale din partea parintilor in dezvoltrea  timpurie ca copil.  Etiologia sociala a homosexualilor, adica imitarea sociala a comportamentelor homosexuale, nu ocupa prea mare teritoriu, deoarece pina acum ultimii 5 -10 ani nu se auzea practic  de ei.  Eu , ca crestin ortodox, psholog, accept formularea finala a acestei legi, iar permisiunile care se accepta,  sunt binevenite. fiecare are dreptul sa actioneze, sa se comporte  in viata persoanla asa cum doreste,  in baza geneticii, educatiei, valorilor formate, credintei cu conditia ca nu afecteaza pe cel de-alaturi. 

tato
tato
12/05/2012 00:04

Si inca ceva, rolul mas-mediei este important in "contagiunea"comportamentala homosexuala, in special pentru copii in procesul de dezvoltare> preadolescenta, adolescenta. Totusi riscul de a prelua comportamente bolnave este mult mai mare in ce priveste agresivitatea si diminuarea valorilor morale prin intermediul filmelor si frecventei de secvente agresive.  Prea putini se comporta homosexuali doar din influienta mas-mediei, ce putin in societate noastra.