Highslide for Wordpress Plugin

Musulmanii atacă dumnezeirea lui Hristos prin “Biblii” contrafăcute

Toată presa mondială aservită a răspândit o ştire pe cât de „senzaţională” pe atât de „mincinoasă” în legătură cu descoperirea în Turcia a unei pretinse „Biblii”. Aceasta ar avea, chipurile, peste 1000 de ani şi ar fi o copie fidelă a „adevăratei Biblii” care profeţeşte venirea lui Mahomed. În viziunea jurnaliştilor scandalagii această descoperire ar fi o lovitură fără precedent asupra creştinismului.

Cele mai importante foruri ştiinţifice ale lumii (nu numai creştine), au contestat din start o astfel de posibilitate, venind cu diferite argumente care combat irefutabil teza „pro-islamică”, numai că acestea n-au mai apărut în „presa de bulevard” (care e şi majoritară, din păcate). Şi ca să nu lăsăm lucrurile în ceaţă, am tradus o ştire de pe portalul rusesc „Sedmitza.ru”, umplând un gol în mediile informaţionale de limbă română. Descriere: Unknown Object


Manuscrisul care chipurile a fost descoperit în Ancara şi prezentat la sfârşitul lunii februarie din acest an ca o „Biblie milenară” nu este de fapt nici Biblie, nici milenară, anunţă agenţia KIPA-APIC. Este suficient să ştii măcar puţin limba siriacă veche ca să citeşti pe coperta cărţii cuvintele: „În numele Domnului nostru, această carte a fost scrisă pentru monahii înaltei mănăstirii din Ninive în anul 1500 al Domnului nostru”.

După cum scria mass-media turcească, acest text nou descoperit, ar nega demnitatea dumnezeiască a lui Iisus Hristos şi anunţă venirea apropiată a prorocului Mahomed.

Profesorul de Religie şi Teologie Orientală, Musa Yaramis, asiro-caldeian născut în Turcia, dar care în prezent locuieşte în Bruxelles (Belgia), spune că falsitatea afirmaţiilor din mass-media turcească poate fi uşor depistată. „Noi nu avem posibilităţi să vedem textul integral, deşi imagini cu această carte au fost răspândite de către mass-media peste tot. Dar, din fericire pentru noi, ei au fotografiat prima pagină şi minciuna evidentă ne stă chiar în faţa ochilor”. 

Musa Yaramis a declarat pentru publicaţia „Dieutv.com”, de unde a citat şi agenţia KIPA-APIC, că manuscrisul a fost scris în Siria Orientală (în ţinuturile Chaldeice). Acest manuscris nu este nici Biblie integrală, nici Evanghelie, ci o simplă carte scrisă pentru monahi (eretici – ierom. Petru). Ea a fost compusă la multe secole după apariţia islamului şi, prin urmare, nici nu poate fi vorba despre careva „profeţii” cu privire la Mahomed. Ceea ce scrie în manuscris despre Iisus este neconvingător şi nu poate fi o mărturie cu autoritate.

Totuşi, mass-media turcească a creat în jurul acestei descoperiri „senzaţionale” o agitaţie nemaipomenită.  Manuscrisul este declarat „Evanghelia adevărată, tăinuită de Vatican”. De fapt însă, cartea poate fi o copie a aşa-numitei „Evangheliei după Varnava”, care este o scriere necanonică şi apocrifă destul de târzie, redactată de un autor sau chiar mai mulţi autori necunoscuţi, cel mai probabil musulmani. Manuscrisul este cunoscut şi după două traduceri (deloc tăinuite de Vatican – ierom. Petru.) de la sfârşitul sec. XVI, în italiană şi spaniolă. Cercetătorii susţin unanim că aşa-numita „Evanghelie după Varnava” este o contrafacere medievală, creată pentru a răspândi viziunea islamică cu privire la Iisus Hristos ca profet, dar nu ca Dumnezeu-Om.


 Cu câţiva ani în urmă, învăţătura creştină despre Iisus Hristos Dumnezeu şi Om a fost batjocorită şi de aşa-numita „Evanghelie după Iuda”, dar şi de blestematul Dan Brown. Toate însă au trecut ca un fum în faţa vântului, iar Adevărul a rămas şi va rămâne neclintit!

 

3 comentarii la „Musulmanii atacă dumnezeirea lui Hristos prin “Biblii” contrafăcute”

  1. Mulțumim părinte pentru explicațiile prezentate. Chiar mă miram de ce în mediile românești știrea despre această ”descoperire” a fost preluată ad-literam (http://www.doxologia.ro/lumea-crestina/descoperire-o-biblie-scrisa-cu-litere-de-aur-acum-1500-de-ani), fără a fi comentată.

    Cît despre cosmetice, chiar este important să se știe. Sper să acceptați, în pofida volumului mare al informației postate.

    http://www.copilul.ro/stiri-copii/generale/Piele-de-la-cadavre-in-industria-cosmetica-a1177.html

    Conform articolului Britanicii merg in strainatate pentru “reabilitare” cu celule embrionare:  Preluare de pe http://saccsiv.wordpress.com/category/cosmetice/

    DISPERATI SA tina in loc procesul de imbatranire, britanicii se injecteaza cu celule embrionare de la fetusi avortati, la o clinica ce incaseaza 15.000 de lire sterline pentru fiecare din aceste controversate tratamente cosmetice. In ciuda avertizarilor din partea biologilor din Marea Britanie ca acest proces nu este verificat si ar putea fi daunator, zeci de femei britanice se duc in Barbados in speranta ca injectiile le vor face tinere pentru totdeauna – si posibil chiar vor da un impuls apetitului sexual.

       Tratamentul este disponibil si in Ecuador, Rusia si Ucraina, unde a fost dezvoltat de catre oameni de stiinta pentru a trata boala Parkinson si tulburari sangvine. Dar adepti entuziasti sustin ca ridurile pot fi date la “calcat” si chipul proaspat din tinerete, refacut.

       “Este cea mai naturala forma de tratament care exista”, spune Barnett Suskind, directorul executiv al Institutului de Medicina Regenerativa (IRM) din Barbados. “Veti gandi mai bine, veti dormi mai bine, veti arata mai bine. Calitatea vietii dv. se va imbunatati, la fel si libidoul dv.

       Christine Roberts (57 de ani) va fi de acord cu aceste afirmatii. Gospodina din West London, incepuse, conform spuselor ei, sa-si simta varsta. “Pielea mea arata putin obosita. Simteam nevoia unei injectii in brat. Nu aveam nimic. Simteam, insa, nevoia de ceva care sa ma faca sa ma simt bine.”

       Dar in loc sa apeleze la creme pentru piele, doamna Roberts a zburat pana in Barbados pentru un tratament de 15.000 lire, cu celule embrionare, la Institutul de Medicina Regenerativa. “Am fost cazata intr-o camera de hotel foarte comfortabila, m-am culcat pe pat, mi s-a pus o perfuzie. Apoi o seringa lunga, plina cu celule embrionarea a fost fixata la un ac si, incet-incet, mi-a fost injectata in brat. Cand totul s-a terminat, m-am odihnit, am citit ceva si am baut o ceasca de ceai. Apoi am facut o baie, m-am imbracat si am iesit pentru a lua cina. Totul a durat o ora si jumate. Nu m-am simtit rau, ci pur si simplu am stat la taclale cat a durat procedura.

       A doua zi m-am simti mai bine, vioaie, dar abia dupa trei luni efectele se simt cu adevarat. Au trecut cinci luni si ma simt asa de bine! Daca ai bani, merita. Piela mea arata mult mai bine. Este mai vioaie, mai energetica. Dorm mult mai bine. Corpul meu este mai plin de viata. Ochii mei stralucesc. Oricine ma vede crede ca abia m-am intors din concediu. Stiu ca este un cliseu, dar ma simt cu zece ani mai tanara.”

       Exista un consens in lumea stiintifica, cum ca celulele embrionare ar putea revolutia medicina. Prelevate din embrioni creati in laborator, tinerele celule au capacitatea de a se transforma in diferite tipuri de celule sanatoase, permitand medicilor sa trateze o serie de boli, inclusiv diabetul si bolile de inima.

       Clinica din Barbados spune ca acest process poate fi utilizat in scopuri cosmetice. Se preleva celule embrionare din fetusi avortati intre 6 si 12 saptamani, si se injecteaza acestea in bratul pacientului. Conform institutului, noile celule cauta celule deteriorate sau moarte din corp si le repara sau inlatura. Dar doctorii de la IRM admit ca nu sunt inca siguri cum se intampla acest lucru. Dl. Suskind spune: “celulele embrionare fie activeaza rezerva de celule vindecatoare ale corpului, care le inlocuiesc si repara pe cele deteriorate, fie indeplinesc ele insele aceste operatii.”

       Dar dr. Stephen Minger, directorul laboratorului de biologie celulara de la King’s College – Londra, contrazice afirmatiile lui Suskind ca neavand baza stiintifica. Institutul de Medicina Regenerativa trebuie sa desfasoare teste clinice care sa faca lumina asupra eficientei si sigurantei procedurii, spune dr. Minger. “Nu exista alta cale de a aprecia daca ei (IRM) au vreo baza clinica pentru ceea ce fac. Eu sunt foarte, foarte sceptic… Nu exista date stiintifice de reputatie in aceasta problema. Este ingrijorator.

       Folosirea de tesuturi de la fetusii avortati a generat deasemenea nelinisti etice. Dar dr. Suskind este “100% sigur” ca tratamentul va fi disponibil si in Marea Britanie, in cinci ani. El a dat asigurari ca procesul a fost analizat de specialisti de seama in biologie celulara din Marea Britanie si SUA si a adaugat ca IRM va publica rezultate ale testelor clinice intr-un “ziar medical foarte respectat”.

Comentariile sunt închise.