Highslide for Wordpress Plugin

Copiii vor religie în şcoală

Elevilor din Republica Moldova le-ar plăcea să studieze religia în şcoli! Cel puţin aşa au răspuns 90 la sută dintre intervievaţii unui studiu realizat de Centrul pentru Drepturile Copiilor.

Aproape 1500 de elevi din clasele a zecea şi a unsprezecea au fost chestionaţi în cadrul unor mese rotunde organizate de avocatul parlamentar al copiilor. 90 la sută dintre ei nu sunt împotrivă să studieze religia în cazul în care disciplina va fi predată de un preot.

Avocatul nu susţine ideea organizării unui referendum lansată de Mitropolie, subliniind că deciziile privind soarta copiilor trebuie să fie luate în colaborare cu aceştia.

Ideea introducerii religiei în calitate de obiect de studiu obligatoriu în şcoli a dat naştere mai multor dezbateri controversate. Peste zece mii de protestatari s-au adunat în scuarul Catedralei Naşterea Domnului din Chişinău pentru a susţine propunerea organizării unui referendum. Pe de altă parte, societatea civilă atenţionează că predarea religiei în şcoli ar încălca principiul de separare a bisericii de stat.

Sursa: Jurnal TV (video)

2 comentarii la „Copiii vor religie în şcoală”

  1. as specifica ca au fost peste 40000(patruzeci de mii) de protestatari si nu cun sugereaza presa aceasta masonica.

Comentariile sunt închise.