Highslide for Wordpress Plugin

Holocaustul creştinilor în Nigeria

Postarea se dedică zilei de pomenire a părintelui Daniil Sysoev, 
ucis de un musulman în Biserica sa la data de 19 noiembire 2009. 

nigeria

Pe internet s-au strecurat poze cu holocaustul organizat de musulmani în Nigeria în martie 2010 asupra unui număr de aproximativ 500 de creştini (de diferite confesiuni, în special romano-catolici). Imediat după eveniment, cotidianul "Adevărul" a vorbit despre acest masacru, dar fără să precizeze în ce mod au fost omorâţi cei peste 500 de oameni. Unele saituri creştine afirmă că cei mai mulţi au fost omorâţi prin ardere.  

În 2013, când pozele au început să facă înconjorul lumii, mass-media oficială a negat aceste informaţii, spunând că este vorba de Republica Congo şi explozia unei cisterne de combustibil. 
Există însă mărturii şi dovezi că un holocaust în Nigeria a existat. Iată şi o altă sursă. Şi chiar dacă poza de mai sus nu reflectă anume evenimentul din Nigeria, ea rămâne o "poză simbol" pentru un holocaust care, se pare, totuşi a avut loc…

Deci unde este atitudinea "statelor iubitoare de democraţie"? 

_____________
The true face of fundamentalist Islam. NIGERIA – The UN says nothing. The media says nothing. The Vatican says nothing. Obama says nothing. The Bush family and James Baker are business partners through the Carlyle Group with fundamentalist Islam calling it a “religion of peace”. Carter, Clinton and Obama are all funded by fundamentalist Islamic contributions. We allow fundamentalist Moslems to invade the West as immigrants and refugees often receiving public benefit. We have the insanity of a US Senator James McDermott demanding wanted posters of Islamic terrorists be removed from buses o we don’t offend Islam.

The Godless West, our wicked leaders and our backslidden churches have brought this on ourselves with our own lies and hypocrisy. What they have done in Nigeria, they have done in New York. Those who refuse to admit it are as guilty as the terrorists.

2 comentarii la „Holocaustul creştinilor în Nigeria”

  1. Sărut mâna părinte şi Doamne ajută. M-a impresionat şi bucurat în acelaşi timp pagina dumneavoastră teologie. Articolele sunt foarte interesante şi concise. Aş avea o întrebare referitoare la luminătoarea Paştilor care sună aşa:

    ,,Cu trupul adormind ca un muritor, Împărate și Doamne, a treia zi ai înviat, pre Adam din stricăciune ridicând, și moartea pierzându-o: Paștile nestricăciunii, a lumii mântuire,,.

    Întâmplător, ca şi cântăreţ la parohia din satul Pui, jud. Hunedoara, am intrat în contact cu diverse cărţi de cult ortodoxe, dar şi cu cele din cultul grecocatolic. Mirareamea cea mare în legătură cu luminătoarea Paştilor e că am descoperit alte două într-o care de cult greco-catolică intitulată ,,Strastnic,, ediţie 1929, Blaj, pe care vi le redau mai jos. E foarte interesant întrucât cele două luminânde nu mai apăreau în aceeaşi carte retipărită în 2004)poate au mai fost şi alte ediţii în acest timp, însă nu sunt deocamdată la curent cu aceste ediţii). Întrebarea mea e următoarea: Cum au apărut aceste două luminânde şi în cărţile noastre de cult ortodoxe nu mai apar, ştiind că toate slujbele din Biserica Greco-Catolică au fost preluate integral din spaţiul liturgic ortodox. Vă întreb pentru că răspunsul ar putea fi doar în vechile cărţi de cult ortodoxe, probabil. Anul trecut în cadrul unei conferinţe internaţionale desfăşurate la Alba Iulia şi dedicate Sfinţilor împăraţi Constantin şi a maicii sale Elena un părinte profesor de liturgică a menţionat printre altele că în cadrul Bisericii Ortodoxe Române Sinodul acesteia a dat diverse binecuvântări pentru a se scoate anumite cântări din spaţiul liturgic pentru a ne diferenţia de greco+catolici. Atunci apare întrebarea: în cadrul cărui Sinod s-au dat aceste dispoziţii şi care au fost cântările scoase, e posibil să aibă legătură şi cu aceste două luminânde. Şi încă încă o întrebare: Dacă se dovedesc a fi ortodoxe ce se poate face concret pentru a fi introduse în cadrul slujbelor ortodoxe. Mai jos redau cele două minunate luminânde care sunt minunate.

    ,,Cu Apostolii, și noi să mergem, pre Hristos să-l vedem, carele din mormânt s-a sculat, și cu inimă curată unul pe altul să ne îmbrățișăm: Paștile cele mari și dumnezeiești, și a lumii mântuire,,.

    ,,La mormântul vieții, noi să alergăm, ale cărora picioare mai de demult spre înșelăciune degrab s-au mișcat. Veniți, să nu ne întreacă femeile iarăși, să vedem acum noua peșteră, a celui necuprins, să vedem, nu steaua, ci pre îngerul luminii, strigând și grăind: Strigați, Hristos s-a sculat, învingătorul morții,,.
    (p. 202, Strastnic, 1929, Blaj). E o temă care merită cercetată şi mi-aş dori să fac un studiu aprofundat în acest sens, poate chiar o lucrare de licenţă. Vă mulţumesc şi aştept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră. Doamne ajută.

    • Dacă sincer, nu am studiat problema, dar ştiu că grecii şi ruşi au în prezent o singură luminândă, cea care se găseşte şi în Penticostarul editat de BOR: “Cu trupul adormind…”.

      Textele pe care le-aţi dat Dvs par destul de vechi, şi seamănă mai mult o parafrazare a Stihoavnei, dar poate fi şi ceva original. Părintele Onufrie de la Radu Vodă (Bucureşti) scrie o teză de doctoral la Thessalonic pe tema Penticostarului. Poate-l întrebaţi pe el. Cu partea istorică eu l-am ajutat, dar n-am lucrat pe textul acestei cărţi de cult…

Comentariile sunt închise.