Highslide for Wordpress Plugin

Ruperea comuniunii bisericeşti dintre Ierusalim şi Bucureşti. Emisiune video

Emisiunea "Pietrele vorbesc" de la Jurnal TV, 14 mai 2011, moderată de părintele Savatie Baştovoi. Precizăm că această emisiune a fost înregistrată înainte de Conferinţa de Presă a Patriarhiei Române din 12 mai. 

6 comentarii la „Ruperea comuniunii bisericeşti dintre Ierusalim şi Bucureşti. Emisiune video”

  1. Hristos a inviat!
    Din nefericire nu este un subiect pentru care sa fie rezervata o emisiune televizata, pentru ca inevitabil se ajunge la afirmatii subiective si pareri personale nu tocmi duhovnicesti. Iar ati pastra gandul si inima curata este imposibil. Aceasta problema se trece tacit si se face rugaciune pentru rezolvarea ei. Nu este duhovniceste sa se discute pe marginea ei.

    • Adevărat că a înviat!
      Vlad, ai uitat să spui la începutul comentariului tău: “După părerea mea…”. Pentru că la noi fiecare discută sau afirmă ca ultima instanţă. Tocmai că nu avem o cultură a discuţiilor pe marginea unor subiecte chiar şi foarte dureroase.

  2. Hristos a Înviat!
    După părerea mea, de om simplu, care a fost la Ierihon (și în Țara Sfântă) și unde am regăsit cu bucurie  o oază de pace și Ortodoxie românească veritabilă, într-o lume oarecum austeră și cred că înțelegeți la ce mă refer, mi se pare absolut normal și creștinește,   să existe un asemenea locaș, pe lângă care atîția pelerini români de peste ani și ani să adaste, mai ales că în preajmă, la Hozeva, se află un mare sfînt român- Ioan Iacob Hozevitul. Nu are de-a- face cu nici un interes decît acela, și că mi se pare absolut normal, ca fiecare Biserică Ortodoxă să aibă în Locurile Sfinte un lăcaș al ei(iar B. O.R. nu este de neglijat) de care, sunt absolut convinsă, că Hristos, Care  S-a Jertfit pentru toți nu Se simte lezat.. Este un gest mult prea omenesc din partea Patriarhiei Ierusalimului.

  3. sincer ma amuzat raspunsul dat de Pr. Petru. nu din cauza ca este de ras ci din cauza ca in pozitia sa, angajata, s a aratat cu viziune de ansamblu (asa precum este mai mereu, precum l a inzestrat Dumnezeu) etc. etc. … nu are rost sa fiu mieros.
    si ma bucur ca  ne readuce cu capul pe umeri pe noi cei aerieni care ne avantam in pareri si discutii care total ne depasesc.
    inteleg ca este liber ati exprima parerea dar unii dintre noi ar trebui sa se gandeasca de 2 ori inainte de a scrie. nu de altceva dar sunt unii care au de invatat din toata activitatea `internauta` a Pr. Petru si comentarii de astea `musca n lapte` ne incetinesc.
    e valabil pentru majoritatea comentariilor si de pe forum si de pe blog
    cu respect si iertare

  4. ati facut teologia in romania si sunteti romani dupa sange dar iubiti rusi , pacat mai ales lui costandache ala

Comentariile sunt închise.