Highslide for Wordpress Plugin

Un nou atac la moralitate: cartea “Viaţa sexuală”

carte-viata-sexuala

“Grație liberalizării moravurilor occidentale și accesului liber la metodele contraceptive, majoritatea fetelor pot avea o relație sexuală fără teamă de sarcină și fără a înfrunta eventualele tabuuri legate de virginitate”. Este unul din sfaturile, pe care-l oferă părinților și profesorilor “Enciclopedia Medicală a Familiei. Viața sexuală”, disponibilă astăzi în bibliotecile școlare din Moldova.

Acest fapt a deranjat un grup de reprezentanți ai Consiliului Naţional al Asociaţiilor Ortodoxe din Moldova, care au organizat, astăzi, o conferință de presă.  

 

Potrivit lui Ghenadie Văluță, președintele Asociației “Pro-Ortodoxia”, Direcția de Învățământ ar fi dat indicații mai multor școli să nu admită scoaterea, sub nici un pretext, a acestor cărți din biblioteci. În cadrul conferinței de presă, juristul Alexandru Pârlog,  a declarat că conținutul cărții încalcă flagrant prevederile legislației Republicii Moldova.

 

Consiliul Naţional al Asociaţiilor Ortodoxe sugerează Ministerului Educației retragerea de urgență din bibliotecile școlare a cărților “Viața sexuală” și propune crearea unei comisii de filtrare a acestui mod de educație sexuală.

De altă parte, Ministerul Educației, se pare că nu se arată deranjat de conținutul cărții. Într-un comunicat de presă Ministerul Educației declară că lotul de carte a fost donat Republicii Moldova în vara anului 2012 de către conducerea Statului Român, în număr de 1 milion de exemplare, dar nu a putut să specifice ce număr de cărți a fost distribuit în școli.

 

Solicitat să comenteze conținutul cărții, directorul Agenției de Stat pentru Protecția Moralității, Vitalie Verbițchi, a declarat pentru Moldova crestina TV ca nu vede o problema daca cartea ajunge in mâinile elevilor, dar numai cu acceptul părinților.

 

Amintim că în urmă cu câțiva ani, un alt manul de educație sexuală, “Deprinderi de Viață”, a stârnit un val de numulțumiri în societate. În urma presiunilor exercitate de Biserică, manualul a fost retras din circuitul școlar.

Sursa: moldovacrestina.net

Un comentariu la „Un nou atac la moralitate: cartea “Viaţa sexuală””

  1. După cum se vede, tot ce fac forţele oculte ale Europei este să distrugă familia. Totul este îndreptat împotriva naşterii de copii. Şi asta pentru că cineva încă visează în realizarea teoriei “miliardului de aur”.

    Cei care stau în spatele guvernelor mondiale consideră că sunt prea mulţi oameni pe pământ şi asta ne împiedică să trăim o viaţă plină de plăceri, în condiţiile în care resursele planetare sunt limitate. De aceea, trebuie făcut orice (se inventează boli, viruşi, alimente chimice; se face propagandă homosexuală, se investeşte în pornografie etc., etc.) pentru ca lumea să nu se mai înmulţească.

    Republica Moldova, România şi majoritatea ţărilor lumii, de dragul unor credite, fac pact cu diavolul şi participă la genocidul propriului popor.

    Nu ne rămâne decât nădejdea în Domnul Dumnezeu.

Comentariile sunt închise.