Highslide for Wordpress Plugin
Meniu Închide

Un nou atac la moralitate: cartea “Viaţa sexuală”

carte-viata-sexuala

“Grație liberalizării moravurilor occidentale și accesului liber la metodele contraceptive, majoritatea fetelor pot avea o relație sexuală fără teamă de sarcină și fără a înfrunta eventualele tabuuri legate de virginitate”. Este unul din sfaturile, pe care-l oferă părinților și profesorilor “Enciclopedia Medicală a Familiei. Viața sexuală”, disponibilă astăzi în bibliotecile școlare din Moldova.

Acest fapt a deranjat un grup de reprezentanți ai Consiliului Naţional al Asociaţiilor Ortodoxe din Moldova, care au organizat, astăzi, o conferință de presă.  

 

Potrivit lui Ghenadie Văluță, președintele Asociației “Pro-Ortodoxia”, Direcția de Învățământ ar fi dat indicații mai multor școli să nu admită scoaterea, sub nici un pretext, a acestor cărți din biblioteci. În cadrul conferinței de presă, juristul Alexandru Pârlog,  a declarat că conținutul cărții încalcă flagrant prevederile legislației Republicii Moldova.

 

Consiliul Naţional al Asociaţiilor Ortodoxe sugerează Ministerului Educației retragerea de urgență din bibliotecile școlare a cărților “Viața sexuală” și propune crearea unei comisii de filtrare a acestui mod de educație sexuală.

De altă parte, Ministerul Educației, se pare că nu se arată deranjat de conținutul cărții. Într-un comunicat de presă Ministerul Educației declară că lotul de carte a fost donat Republicii Moldova în vara anului 2012 de către conducerea Statului Român, în număr de 1 milion de exemplare, dar nu a putut să specifice ce număr de cărți a fost distribuit în școli.

 

Solicitat să comenteze conținutul cărții, directorul Agenției de Stat pentru Protecția Moralității, Vitalie Verbițchi, a declarat pentru Moldova crestina TV ca nu vede o problema daca cartea ajunge in mâinile elevilor, dar numai cu acceptul părinților.

 

Amintim că în urmă cu câțiva ani, un alt manul de educație sexuală, “Deprinderi de Viață”, a stârnit un val de numulțumiri în societate. În urma presiunilor exercitate de Biserică, manualul a fost retras din circuitul școlar.

Sursa: moldovacrestina.net

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments