Highslide for Wordpress Plugin

Moldova încă e plină de victime ale îndobitocirii comuniste. Dracul nu se dă bătut

Monumentul ideologului bolșevicilor, V.I. Lenin, amplasat în satul Cotova, raionul Drochia, a fost demolat acum câteva zile printr-o decizie a Consiliului Local, transmite "AiciTV". În locul acestuia, consilierii au decis că vor edifica un monument în cinstea lui Ștefan cel Mare. Gestul însă a trezit nemulțumirea unor săteni, care s-au adunat în fața Casei de Cultură din localitate (clădirea devastată din spate – n.n.), acolo unde a rămas doar postamentul. 

Oamenii dau vina pe preotul din sat, Ioan Grigoraș, care este și consilier local din partea PLDM. Acesta a venit cu propunerea de a demola monumentul sovietic din centrul satului, iar pe acel loc să se edifice un monument în cinstea lui Ștefan cel Mare și Sfânt. „Țara noastră a avut domnitori care și-au arătat dragostea față de țară, iar ce a făcut Lenin asta nu-i istorie, asta-i otravă”, spune el.

Deși decizia a fost adoptată cu votul unanim al consilierilor locali, părerile localnicilor sunt împărțite. Statuia și-a găsit locul în muzeu. 
Potrivit Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, în 2010, în Republica Moldova, cu excepția UTA Găgăuzia, existau cel puţin 13 monumente ale liderului bolșevic, majoritatea din ele fiind edificate în nordul țării. Rezultatele alegerilor parlamentare arată că anume acolo, populația este nostalgică după trecutul comunist, votînd masiv Partidul Comuniștilor. Și în Chișinău există 2 monumente ale lui V.I. Lenin – unul situat la „Moldexpo” şi altul în curtea sediului PCRM.
 


Sursa: UNIMEDIA

11 comentarii la „Moldova încă e plină de victime ale îndobitocirii comuniste. Dracul nu se dă bătut”

  1. Starea în care a ajuns "Casa de cultură", care se vede în spatele postamentului, este tot rezultatul îndobitocirii comuniste. 
    Eu să fiu în locul acelui preot, nu i-aş primi în Biserică pe toţi cei care protestează, până nu fac pocăinţă publică şi scuipă peste monumentul lui Lenin. 

    Între creştinism şi comunism nu este nicio părtăşie.

  2. Cu mare parere de rau, dar ideologia comunista, cu toata marsavenia si spurcaciunea ei, mai este plinsa de oameni. Trebuie sa-i recunoastem meritele, a fost o asa spalare de creier, ca multi oameni si pina astazi sunt orbi, oribil si cutremurator este faptul de a inlocuia gindirea logica, de a schimba acest program din mintea omului-libertatea, cu care la inzestrat Dumnezeu pe om, cu aceste idei cancerogene, care si pina astazi minca pe om, si-l chinui, si mai dureros este faptul ca si printre tinerii de astazi mai sunt impartasite aceste idei comuniste, care habar nu au de acele vremuri, poate probabil nici nui interezeaza istoria, da intradevar merite si fapte pe care nimenea altul nu lea reusit decit lenin- de a intra in creier la om si de a manipula cum iti place.
    Din cite stiu eu lenin sa iesit din minti pina la urma, probabil de la atitea idei intelepte pe carea le-a promovat, si le-a aplicat asupra oamenilor, nici nu ma mira faptul ca a ajuns intrun asa hal, deoarece mai mare pedeapsa nu poate sa fie, decit atunci cind iti ia mintile Dumnezeu, si esti lasat asa in voia sortii, ca pina la urma nici pamintul nu te primeste.
    Trezitiva oameni buni!!! mai bine near parea rau de acele 7milioane de oameni pe care ia omorit lenin, in lagarele de concentrare, apropo si aicea este meritul lui vladimir ilici-lagarele de concentrare tot ideile lui sunt. Dati sa nu mai otravim si generatia de copii care creste acum, cu toate marsaveniile de idei comuniste, leneniste s.a. Dati mai bine sa sadit si sa cultivam in aceasta generatie doar lucrurile cele mai frumoase si placute lui Dumnezeu, care sunt si folositoare.
    DOAMNE AJUTA LA TOATA LUMEA!!!!
     

  3. Este salutabila dorinta, de a instala in centru unei localitati, statuia unui erou national .Si bine au facut ca au scos statuia lui Lenin, a carui loc in cel mai bun caz, ar fi intr-un muzeu.

  4. Nu ştiu de ce nu vă lac comuniştii, eu am luptat şi acum lupt împotriva COMUNIŞTILOR, dar cu părere de rău sânt cei care au rămas într-o măsură ca să apere ţara de Sodomizarea în masă care p propaga frumosul şi faimosul Filat şi întreaga aliaţă. Pe str. Mesagerului 9 se construeşte un frumos edificiu de cultură islamică, sau mai bine zis o moschee cu +Filat în frunte şi Tănase nu se ştie cine a luat mai multi bani, dar tre de lămurit şi deschideţi şi voi ochii liudi!…  ne vând, sau mai bine zis cel care a privatizat câte ceva, acum vrea să privatizeze totul. "Filat"

    • Eu nici nu am zis că Filat e mai bun. Dar el e tot un “homo soveticus” liberalizat, care vinde şi se vinde. Anume comunismul, în inconştientul şi subconştientul nostru ne-a învăţat să nu avem niciun fel de demnitate. Şi-apoi e una să-i vezi pe actualii comunişti, care au o faţă mai umană şi e cu totul altceva Lenin, care a distrus biserici şi a ucis preoţi.

  5. si cum credeţi, noi acum tre să luptăm cu cel care a făcut martiri? sau să luptăm cu cel care  acum duce totul în distrugere?

    • Vadic, noi nu trebuie să luptăm cu nimeni şi nici să ne lăsăm în mâna nimănui. Trebuie să ne facem datoria şi să mărturisim adevărul. Restul le rezolvă Dumnezeu. Prea mult ne închipuim că avem de lupta cu nu ştiu cine, făcând reclamă la oponenţii lor. Şi unii şi alţii sunt politicieni şi profitori cu cele sfinte. Dar dacă vor vedea în noi verticalitate, nu oportunism de moment, nici nu vor îndrăzni să se apropie să ne folosească în schemele lor, indiferent cum se numesc şi ce culoarea a partidului au.

  6. Nu merge vorba de o luptă directă, dar odată ce creştinii – electoratul = popor, atunci fără ca să dorească preoţii ating pe unii sau alţii (putere politică). Şi ce atunci ar reişi că ţine cu cineva, sau merge împotriva cuiva? 

  7. Lupta trebuie sa fie prin suportul si ajutoru preotului din sat si marginalizarea celora care il depling pe Lenin.
    Lupta sa fie atunci cind  preotul  trage clopotul toti  barbatii din sat sa-i fie aproape si toti cu ciocane in mina,  pasnici sa distruga aceata piatra , idolul prostiei comuniste.
    De ce muzeu , cine mai spera sa fie venerata?
    Iar despre dl. Filat sa stia de cind a intrat in inchisoare  ca este pregatit ca sluga la comunisti. Inca metoda veche mai functioneaza , prima data in inchisoare si apoi erou…  Doamne Doamne le vede pe toate.

  8. Am o intrebare: poate fi o forma de "comunism rau" si alta forma de "comunism bun"?

Comentariile sunt închise.