Highslide for Wordpress Plugin
Meniu Închide

Ultimele noutăţi privind relaţiile dintre creştini şi musulmani

Făcând o sinteză a mai multor ştiri apărute în presă pe parcursul ultimelor zile, observăm că relaţiile dintre creştini şi musulmani se agravează tot mai mult, de vină fiind, ca de obicei (deşi există şi excepţii) musulmanii. Iată câteva titluri:

  În Algeria a fost adoptată Legea privind „pedeapsa hulei la adresa lui Allah şi a profetului său”, în baza căreia deja s-a pornit o luptă împotriva puţinilor creştini care au mai rămas acolo (mai puţin de 1% din populaţie). Pe 25 mai, Siagh Krimo  a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru îndrăzneala de a predica Evanghelia. Doar într-o săptămână au fost închise 7 biserici creştine.

  „Partidul eliberării islamice” din Tunisia este gata să introducă legea shariatului chiar şi cu armele, pentru a face o ţară islamică exemplară. În curând, acolo vor începe dezbateri privind abrogarea interdicţiei poligamiei, întrucât Tunisia este singura ţară arabă unde aceasta a fost interzisă, deşi mai sunt şi alte ţări sau regiuni unde poligamia pur şi simplu nu este practicată, dar „de jure” există.  

  În provincia Punjab din Pakistan, au fost răpite două fete creştine Rebecca şi Saima Masih, care au fost silite să primească islamul şi să se căsătorească cu un magnat musulman pe nume Muhammad Waseem.  Tatăl fetelor a depus o reclamaţie la poliţie, dar aceasta a fost ignorată, el fiind îndemnat „să uite de fiicele sale”. Aaron Burkat Mazich, care se ocupă cu apărarea drepturilor minorităţilor în Pakistan, a declarat că provincia Punjab este dominată de fundamentalişti islamici, unde persoane de alte religii practic nu pot trăi.

  În Iraq a mai fost ucis un creştin, pe nume Arkan Jihad Yacob (62 de ani, tată a 4 copii), iar în Indonezia a mai fost închisă o biserică. Astfel de evenimente însă se întâmplă mult prea des ca să mai fie relatate sau comentate.

  Patru musulmani din Londra au primit de la 4 la 10 ani de închisoare, după ce au agresat pe Harry Smith, care preda de 8 ani religia la un Colegiu de fete. Aceştia au fost declaraţi periculoşi pentru societate.

Toate informaţiile au fost preluate din surse veridice de ştiri şi pot fi verificate prin introducerea numelor proprii în motoarele de căutare, pentru a vă convinge câte ziare, saituri şi televiziuni, inclusiv din Rusia, au scris despre ele. Jurnaliştii din Moldova şi România sunt însă „toleranţi”…

P.S. Dacă ştiţi vreun caz recent, în care vreun creştin să fi omorât un musulman pe criterii religioase, vă rog să daţi link la comentarii. 

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Liuba
Liuba
06/06/2011 15:55

La fiecare 5 minute un creştin e martirizat (http://jurnal.md/ro/news/la-fiecare-5-minute-un-crestin-e-martirizat-206147/)
Numărul creştinilor ucişi în fiecare an datorită credinţei lor este atât de mare, încât matematic vorbind, la fiecare cinci minute unul moare ca martir, a afirmat sociologul Massimo Introvigne, care a reprezentat Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) la o conferinţă despre dialogul creştino-evreo-musulman, încheiată vineri în Ungaria.
Potrivit lui Introvigne, numărul creştinilor ucişi în fiecare an pentru credinţa lor este de 105.000. Acest număr îi exclude pe creştinii care mor în războaie civile sau internaţionale şi îi cuprinde doar pe cei ucişi pur şi simplu pentru că sunt creştini.
"Dacă aceste numere nu sunt cunoscute de lume, dacă acest măcel nu este oprit, dacă nu se recunoaşte faptul că persecutarea creştinilor este prima urgenţă mondială la capitolul violenţei şi discriminării religioase, atunci dialogul dintre religii nu va produce decât conferinţe frumoase, nu şi rezultate concrete," a afirmat membrul OSCE.
La evenimentul care a fost organizat de preşedinţia Consiliului Uniunii Europene au participat mai mulţi înalţi reprezentanţi ai celor trei religii monoteiste, precum şi lideri din spaţiul politic şi social.

Rodica
08/06/2011 22:24

  Musulmanii isi fac publicitate extraordinara prin site-uri, bloguri, carti subtiri frumos colorate si atractive , prin casatorii dorite cu femei non- musulmane pe care le convertesc la Islam si cu care fac cate 8 copii fata de 2 copii cat are o familie europeana. Conform statisticilor europene, acum sunt peste 50.000.000 musulmani in Europa, cate 4-5 milioane in fiecare tara, fiind comunitati mari care isi cer drepturi violent tarilor care i-au acceptat cu nu multi ani in urma ca sa studieze sau sa lucreze. Daca autoritatile tarilor din Europa nu vor lua masuri corespunzatoare, musulmanii vor conduce Europa si crestinii vor fi straini in tara unde s-au nascut. Ei sunt foarte inteligenti si au patruns in toate structurile si in toate tarile din lume, nu numai Europa. In America sunt peste 7 milioane care spun ca ei sunt musulmani linistiti care cred in toate religiie din lume si in Dumnezeu, God care este marea minciuna cu care ii prostesc pe toti ceilalti caci Dumnezeul lor este Allah – care nu este acelasi cu God – si profetul lor este Muhammad despre care spun ca este ultimul mesager al lui  Allah, in sensul ca orice mesager a fost inainte, Allah il recunoaste doar pe Muhammad, cel care a avut 13 sotii pe care le-a luat cu forta de la familiile lor ca si pe Aisha, fetita de 6 ani pe care a luat-o ca sotie chiar daca tatal ei nu a fost de acord.  Ce este socant este faptul ca… Read more »