Highslide for Wordpress Plugin
Meniu Închide

Islamul a devenit religie cu drepturi depline în Republica Moldova

În incinta Palatului Republicii, la data de 17 aprilie a avut loc o festivitate cu ocazia recunoaşterii islamului în R. Moldova drept o religie oficială, anunţă Islam news.
Potrivit sursei, musulmanii moldoveni au posibilitatea să-şi îndeplinească ritualurile religioase în mod deschis, asta după ce la 14 martie ministerul Justiţiei a înregistrat oficial prima organizaţie musulmană – Liga Islamă din R. Moldova.
Membrii acestei ligi vor putea coordona procesul de dezvoltare a religiei islame în R. Moldova, vor avea posibilitatea să consolideze viziunile musulmanilor şi să reprezinte interesele acestora în ţară şi peste hotare.
Anterior, în Moldova musulmanii nu puteau în mod deschis să-şi facă rugăciunile, să se adune la propovăduirile săptămânale, să-şi oficieze sărbătorile religioase şi să construiască moschee.

Islam news mai anunţă că reprezentanţii musulmanilor din R. Moldova s-au adresat instanţelor europene cu rugămintea de a îmbunătăţi situaţia islamiştilor din ţară şi ca rezultat, înalţii demnitari europeni au reuşit să convingă Guvernul R. Moldova să-i  dea acestei confesiuni statutul de „religie oficială”.  

    SursaPolitik.md

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ozana
ozana
19/04/2011 22:54

Foarte bine, dar ar fi bine din start sa luam exemplul acelorasi state europene si sa le spunem si regulile, de exemplu: fara baticuri si opriri in ziua – amiaza mare pentru a face rugaciuni 🙂

Aliona
Aliona
20/04/2011 08:41

Părinte, mă tem că este un început de reîntoarcere în istorie, când năvăleau musulmanii. Dar nu sunt sigura ca vom dispune si noi de marea credinţă, curajul şi înţelepciunea strămoşilor noştri pentru a ne elibera.

Vadim
Vadim
20/04/2011 13:04

parerea mea e ca trebuie sa avem un Intiistatator care sa fie receptiv si sa sara in apararea Credintei dreptmaritoare…dar….

ana
ana
20/04/2011 19:17

hm…ne-a acaparat si pe noi islamul…pai dupa atitea casatorii mixte arabi-moldovence ..nu ma asteptam la altceva! Dumnezeu sa ne sprijine…Biserica Ortodoxa sa ia aminte si sa -si intareasca Portile…ca fiecare dintre noi de altfel!

Vianor
Vianor
20/05/2011 21:12

"Creștinilor însă, mai mult decât tuturor oamenilor, le este interzis să îndrepteze cu de-a sila poticnirile păcătoșilor… oamenii trebuie făcuți mai buni nu prin folosirea forței, ci convingându-i. Nu avem nici autoritatea, dată nouă de lege, de a îi împiedica pe păcătoși, nici n-am ști, dacă am avea-o, cum să o folosim; căci Dumnezeu dăruiește cunună celor care se opresc de la rău nu prin forță, ci din alegerea proprie". (Sf. Ioan Chrysostomos)