Highslide for Wordpress Plugin

ProTV Chişinău şi alte posturi TV din Moldova mint cu neruşinare


Lorena Bogza de la ProTv Chişinău, dar şi alte posturi TV din Moldova, mint cu neruşinare.

Ei spun că au chemat mai mulţi preoţi din Mitropolia Moldovei la diferite emisiuni, dar aceştia refuză. Eu însă de cel puţin 4 ori m-am adresat Lorenei să mă invite la emisiune şi nu mi-a dat absolut nici un răspuns. (Dacă e nevoie, pot să fac publice toate email-urile scrise la adresa personală a Lorenei Bogza ca să vă convingeţi de acest lucru.)

La fel stau lucrurile cu Jurnal TV şi Publika TV, unde, ca şi la Pro TV, se tot spune că preoţilor, chipurile, le-a fost interzis să vorbească în public despre subiectul predării "Bazelor Ortodoxiei" în şcoală. Fac un anunţ public (a nu ştiu câta oară) că sunt gata să vin la orice emisiune, cu orice oponent, pentru a discuta acest subiect, precum şi altele înrudite. Ştiu însă că nu voi fi invitat, pentru că nu corespund "standardului" lor dictat de interese anti-ortodoxe. Iar dacă nu este aşa, să ne demonstreze ei contrariul!

În cel mai bun caz ei cheamă doar preoţi slabi pregătiţi de care să-şi poată bate joc, dar nu acceptă oameni care să-i contrazică în vreun fel. Cunosc mulţi preoţi care ar fi gata să se implice în dezbateri televizate, dar aceştia în mod intenţionat sunt lăsaţi la o parte, pentru a fi denigrată Mitropolia Moldovei.


Apropo, la emisiunea "În Profunzime"  din 21.06.2010, am scris şi SMS la numărul 0310, dar mesajul meu nu a fost afişat pe ecran, ci doar mesajele denigratoare la adresa Bisericii şi în special a Mitropoliei Moldovei.

Nu-mi rămâne decât să le spun tuturor creştinilor ortodocşi să nu mai privească Pro TV, pentru că tot timpul au fost împotriva Bisericii. Nu doar că nu sunt imparţiali, ci sunt incorecţi şi mincinoşi.

7 comentarii la „ProTV Chişinău şi alte posturi TV din Moldova mint cu neruşinare”

  1. Dincolo de orice abordare politică, am fost şi sunt pentru predarea bazelor ortodoxiei în această ţară cu trecut şi istorie ce abundă în credinţă şi venerare creştinătăţii..Mă amuză argumetul "opţiunii" sau a "alternativei"…dacă nu putem să denigrăm, barem să avem posibilitatea de a alege!!! Prostii! Prea multe alternative avem deja în viaţa noastră de "creştini" – vreau divorţez, nu vreau-nu; vreau avortez, nu vreau- nu; vreau îmi "dezleg cununia", nu vreau-nu; vreau sânt tradiţional orientată sexual, nu vreau – sînt tradiţional dezorientată în sex; etc!
    P.S.: Sunt de acord cu evoluţia multor preoţi incompetenţi sau insuficient de cărturari ca să poată riposta bineargumentat, (aceeaşi fază o urmăresc şi în disputele duse cu iehoviştii -ei sunt binedocumentaţi în debitaţiile lor, noi sântem muţi în adevărul nostru), oricum să se ştie că avem şi preoţi erudiţi, cărturari, foarte mulţi de altfel!

  2. …Undeva  citisem    Binecuvantata  fie  vremea  in  care  oamenii  nu  erau dezvoltati  intelectual ,  dar  aveau  o  inimima  educata.Nu stiu  daca  este chiar  actuala,   dar  am  impresia  ca  se  cauta  cu  orice  pret   o  starnire  a  revoltei  si  a  urii, o  dezbinare. Predarea religiei  in  scoala  nu trebuie abordata  politic,caci  eu  cred  ca  diavolul  este  politic  corect  intotdeauna…..

  3. @olesea paiu – Este jignitor si chiar inuman sa impui cuiva viziunile tale religioase, pentru ca in afara de tine mai sint musulmani, baptisti sau chiar si atei. Nu trebuie sa fii egoista – mai gindeste-te si la altii ca si ei sint oameni…

    • Alex, nu înţelegi despre ce-i vorba. Când se vorbeşte despre caracterul “obligatoriu” al disciplinei, se are în vedere faptul că ea va fi obligatoriu în programă, dar nu faptul că vor fi impuşi elevii să o înveţe. Asta se doreşte, nu ceea ce mint masonii liberali, care sunt interesaţi să aducă o viziune schimonosită asupra acestei probleme. Şi “educaţia fizică” e o disciplină obligatorie, dar destul de mulţi copii – bolnavi şi simulanţi – nu fac această disciplină.

  4. Jalnic!!!  daca ati reusit sa implicati si Biserica lui Hristos in jocul murdar al politicii…si in sinul Bisericii se petrece ,,vinatoarea de scaune ,, …Eu nu stiu ce-i in capul ierarhilor nostri, dar Biserica nu e din lumea aceasta: ea oglindeste lumea cea de sus…Banuiesc ca sinteti constienti de faptul ca multi se vor sminti si vor cadea din credinta cind vor vedea in ce telenovela sau bagat mai-marii Bisericii…   ,,Si nu ne lasa pe noi cei ce nadajduim intru Tine, pace lumii Tale daruieste Bisericilor, preotilor si la tot poporul,,…

  5. imi place mult raspunsul pe Parinte pe care i lai dat lui alex ai perfecta dreeptate si daca vor gindi toti ca dvoastra sar face multe chimbari in tara asta

  6. Preacuvioase P.Petru,
    poate organizati o conferinta de presa la care sa invitati Presa si sa puneti in discutie problemele ce tin de mass-media… nustiu daca e o solutie buna… decideti dvs…

Comentariile sunt închise.