Highslide for Wordpress Plugin

Tinere, întreabă-te cine eşti! (Şi fă asta fără TABU, că doar aşa ni se cere, nu?)

indragostiti

Motto; „Până când ne vei mai răbda, Doamne?”

Biblia şi istoria omenirii arată că, din punct de vedere sexual, poţi fi doar:

1.  Fecioară / feciorelnic
2.  Soţie / soţ
3.  Curvă / curvar (indiferent că e pentru bani sau nu; că e după căsătorie sau înainte de aceasta. Luarea banilor şi starea de om căsătorit sunt doar circumstanţe agravante, dar esenţa păcatului e aceeaşi!).

Tu în ce stare eşti? Fii sincer(ă) şi recunoaşte asta înaintea lui Dumnezeu; nu te ascunde după cuvinte! Mergi la mărturisire (spovedanie) şi spune exact cine eşti! Nu încerca să-ţi lustruieşti imaginea, părând un „om de treabă”…  Pocăieşte-te şi cere un canon de îndreptare. Şi nu folosi măreţul cuvânt: „dragoste / iubire” pentru aţi justifica poftele şi patimile, căci pe Dumnezeu, Făcătorul tău, nu-L poţi minţi… Iar dragostea, al cărei izvor este chiar El, înseamnă de fapt altceva. Vei înţelege asta numai dacă vei fi într-o legătură vie şi permanentă cu El. Nu-i păcat să iubeşti, dar e mare păcat să curveşti!

În prezent, tineretul nu doar că s-a obişnuit cu curvia, ci i-a găsit şi denumiri alternative, care să-i scutească de ruşine, numai că nu-i scuteşte nici de păcat şi nici de consecinţele lui. „Concubinajul”, „relaţia [sexuală / amoroasă’], „căsătoria de probă” etc., tot curvie sunt, iar cei care fac asta sunt curvari şi curve! Şi nu contează cum vă văd oamenii (căci mulţi sunt ca şi voi), ci contează cum vă vede Dumnezeu. Dacă nu vreţi să fiţi curvari şi curve trebuie ori să vă căsătoriţi, ori să trăiţi în feciorie. Altă cale nu există! 

Este adevărat că, uneori, cu trupul eşti într-o stare superioară (feciorie sau căsnicie), iar cu sufletul eşti totuşi în curvie. Recunosc, mi se mai întâmplă şi mie… Şi dacă lupţi, Dumnezeu te ajută şi te scapă de orice necurăţie. Important e să lupţi, că nu-i chiar atât de greu! Fără mâncare sau fără băutură mori, dar fără sex nu. Şi tu nu faci excepţie de la regulă.

Să ştii însă că, este imposibil să fii cu trupul curvă, dar în suflet să te simţi fecioară; decât poate în cazurile de viol, când ai prefera să mori, decât să fii necinstită. Puţini însă mai sunt oamenii care sunt gata să moară, numai să nu-şi pângărească trupul şi sufletul…

Dar leacul împotriva curviei tocmai acesta este: să-ţi omori în fiecare clipă pornirile pătimaşe din tine şi să nu dai frâu liber gândurilor/imaginaţiei; căci păcatul cu fapta este doar o punere în practică a ceea ce deja eşti în suflet, mai ales când şi factorii externi facilitează săvârşirea păcatului. Diavolul munceşte din greu ca toţi factorii externi să fie cât mai favorabili şi nimic să nu mai împiedice păcatul. Nici un fel de lege sau restricţie! Totul în jur este favorabil păcatului… Iar arma cea mai facilă a diavolului este pornografia.

Tu însă, ascultă glasul conştiinţei şi opreşte-te de la păcat! Dacă prietenul te iubeşte cu adevărat, te va aştepta până la căsătorie. Iar dacă nu-i în stare să te aştepte, înseamnă că nu te iubeşte, ci se iubeşte pe sine şi-i este aproape totuna cu cine-şi satisface pofta. Nu fi proastă; fii demnă! Nu e greu, şi e de mare folos…

Se ştie că cele mai multe divorţuri au loc nu din cauza „nepotrivirilor sexuale”, ci din cauza nepotrivirilor de caractere. Iar ca să aveţi timp şi posibilitate de a vă cunoaşte caracterele, trebuie în mod obligatoriu să vă abţineţi de a vă cunoaşte sexual căci, mai ales în primă etapă, cele două tipuri de cunoaştere se exclud reciproc. Deci, cunoaşte mai întâi caracterul şi sufletul viitorului soţ (viitoarei soţii), iar celelalte se vor lămuri de la sine.

P.S. Vai de părinţii care au băieţi curvari sau fiice curve, dar nu le zic nimic şi nici nu le este ruşine că au aşa copii! Vai de noi toţi care am ajuns să ne obişnuim cu acest fenomen, fără să mai zicem nimic!

9 comentarii la „Tinere, întreabă-te cine eşti! (Şi fă asta fără TABU, că doar aşa ni se cere, nu?)”

  1. Cineva spunea că mai este şi starea curvarului pocăit. Este adevărat, dar această formă de abstinenţă (dublată de pocăinţă) eu o văd tot ca un fel de feciorie, chiar dacă virginitatea (în sensul fiziologic) a fost pierdută.

    • e ca si un hot care s-a lasat de furat si se pocaieste , normal ca nu mai poate fi numit hot, dar sa nu mai ramana in launtrul lui pic de frimitura de mizerie care sa il zgarmane? Adica dupa pocainta curvarului chiar sa ajunga la starea initiala de feciorie interioara?

  2. Tinerii sunt tot mai singuri, mai egoisti si mai tristi. Dacă nu ar mai dilua semnificațiile lucrurilor din viața lor, dacă nu le-ar mai trata cu simplitate superficială ar găsi plăcere curată și în altceva decât în dorința de posesie a opusului (el/ea) și de plăcere prin el/ea.

    Mă îngrozesc de răutatea din jur. Nici oamenii mari, marea majoritate, nu mai au respect unii pentru alți, nu mai cred în valori. Mai sunt 2-3 oameni simpli de pe la țară, oameni frumoși, în rest neorânduială și lipsă de recunoaștere și respect a valorilor. Fiecare se crede cineva, ceva, are de comentat ceva chiar dacă este un amărât de muncitor…

    Sper ca această imagine cutremurătoare să se schimbe pentru că situația actuală, cel puțin în mediul unde mă învârt eu, este de plâns (în hohote de plâns)…

  3. Multumim pentru acest cuvant. Ar fi interesant de aflat ce anume v-a determinat sa-l scrieti.

    As adauga ca acest pacat al curviei se complica prin convietuirea dintre o fata/femeie credincioasa si un baiat/barbat necredincios, cel mai adesea. “Pogoramantul” pe care-l face fata este un pacat si mai mare decat pierderea fecioriei si toate cele ce decurg de aici, inclusiv avortul. Curvia trupeasca descopera o curvie si mai grava, cea spirituala, despre care vorbesc profetii Vechiului Testament. De dragul unui om, sau de dragul acceptarii tale sociale, sau de dragul unui viitor familial incert, fata lasa pe Dumnezeu si legea Lui (dar si dragostea Lui) deoparte, si uneori mai crede ca prin aceasta alegere il va aduce si pe baiat la credinta.

    Cateodata se intampla sa, dar de cele mai multe ori isi pierde si ea credinta. De cele mai multe ori la Cununie nu se mai tine seama de aceasta situatie tragica, si astfel tanara famile crede ca s-a impacat cu Dumnezeu, dar de fapt ei s-au in-pacat cu impietrirea lor sufleteasca.

  4. Parinte, cam asa este cum scrieti, dar sa nu uitam dragostea lui Dumnezeu, Care a mancat multe pranzuri si cine cu curve si curvari. Sa nu deznadajduim mai ales in privinta mantuirii si sa nu uitam sa punem mantuirea curvelor si curvarilor mai presus de a noastra insine. Mai mult, sa nu uitam ca suntem cu totii vinovati de toate in fata tuturor!

  5. Corect este pusă problema şi mersi Pr.Petru.

    Şi totuşi dacă a mai rămas un pic lumii de trăit, ce să mai ghicim, Sfinţii au zis că fără cununie încă nimeni nu a ajuns în Ceruri şi nici va ajunge vreo dată.

    Dumnezeu a zis că cel ce cugetă în inima sa “îndulcire” drăcească – este vinovat cu acest păcat de moarte.

    ei, şi dacă majoritatea cetăţenilor susţine prosodomismul – este clar de ce aluat fac parte ei (majoritatea).

    şi dacă a fost cu foc arse Gomora şi Sodoma, nouă nu mult ne-a rămas să primim “cununile” precum merităm.

    educaţia vine din familie, a dacă icoana antihristului (absolut toate ecranele electronice) a şi pătruns în sfânta sfintelor casei (în familie), atunci de ce să ne mai mirăm?
    oare nu au zis Sfinţii că televizorul este vrăjitorie?
    şi dacă prin micile ecrane care sunt de culoare negre (şi iadul la fel este negru) intră dracii în casă – cum să distingem întreaga problemă?

    multe taine sunt La Dumnezeu, dar cu Mila Sa, ni se descoperă câte ceva, şi anume:
    [păcatul] este în sensul adevărat – nimic altceva decât [drac], şi dacă cineva are o problemă cu vreo patimă, asta poate fi nu neapărat de la păcatele proprii sau ale părinţilor, ci anume de la păcatele buneilor, străbuneilor şi a neamurilor cele mai îndepărtate.

    de aceea zice Hristos să nu judecăm, căci dacă nu vom scoate mai întâi bârna din ochiul nostru – (care de facto nu o putem scoate până nu este scos însuşi sufletul din acest trup plin de patimi) riscăm să cădem noi înşine, prin mândrie în aceleaşi păcate ucigătoare de sufletul nostru veşnic.

    dacă Îngerii Sfinţi neavând deplinătatea Harului până la căderea lor la statut de draci, au ales ce-au ales, la fel şi oamenilor le este dată aceeaşi şansă precum îngerilor, şi dacă nu vor să afle pentru ce trăiesc şi cum ar trebui să trăiască (numai în Legea Domnului) – îi aşteaptă aceeaşi sentinţă.

    Sfinţii într-un glas au proorocit de această problemă, că Preoţii vor deveni ca mirenii, iar mirenii ca dracii, dar problema au zis că este de gen fizic.

    au zis, când îi vor goni într-un sistem de numerotare cu numărul fiarei – atunci oamenii îşi vor pierde harul, şi vor primi în ei demoni.

    dar nu numerotarea este pecetea pe frunte sau pe mână, ci numerotarea este începutul prigoanei lui antihrist, căci cel ce va primi numărul în documente deja nu va mai auzi, nici vedea, nici pricepe cu mintea duhovnicească, căci i se va lua simţurile duhovniceşti şi va socoti doar cu cele trupeşti, atunci va fi mare război, dar pecetea se va pune sau înainte sau după război, deja cum Domnul a hotărâ.

    Sunt Sfinţi care zic că pecetea se va pune înainte de al 3-lea mondial (care deja a început la ucraina), pentru ca să înţeleagă deja care şi încotro.
    Sunt Sfinţi care zic că pecetea se va pune după al 3-lea mondial, pentru că aşa se va salva foarte multă lume, dar dacă va fi înainte – toţi se vor pierde.

    zăvorâţii aghioriţi au fost întrebaţi recent – care e motivul de cele ce se petrec la ucraina (maidanul abia era în dezvăluire) – monahii au explicat, problema este în aceea că mai toţi au primit lepădarea de Hristos prin documente (căci documentele sunt cu cod din 13 cifre ce are la bază 666, care respectiv înlocuieşte numele Sfânt de la Botez), şi continuă să primească acte electronice cu cip (ce au zis Sfinţii României despre actele cu cip? că mai bine e să ni se taie capul decât să primim aceste acte: http://www.youtube.com/watch?v=9zTPynVsrbc )

    aşa-că, problema actelor este baza celor mai grave răutăţi, că dacă de orice păcat – Dumnezeu spală, iartă, apără – păi ce vor primi pecetea care se va pune cu laserul, posibil în timpul fotografierii – acel om nu va avea niciodată iertare, şi pedeapsa va începe de pe pământ.

Comentariile sunt închise.