Highslide for Wordpress Plugin

Cateheţi misionari la Moscova


În parohiile urbane din eparhia Moscovei (regiunea Moscovei – aprox. 80 de oraşe) recent a fost instituită slujirea de catehet-misionar, care va fi realizată de teologi mireni special instruiţi. Aceştia îi vor ajuta pe preoţi în lucrarea de catehizare şi misiune. În cazul în care lipsesc mireni pregătiţi să îndeplinească acestă slujire, ea va fi realizată de unul din clericii secunzi ai acelei parohii.

Principala lor sarcină va fi legată de catehizarea celor care urmează să se boteze (catehumeni) şi să se cunune, precum şi în instruirea neofiţilor. De asemenea, cateheţii misionari vor trebui să monitorizeze situaţia sectelor şi a mişcărilor oculte în parohia lor şi să fie responsabili de pagina de internet a parohiei (în cazul în care nu este o altă persoană care să aibă această responsabilitate). Ei vor mai putea reprezenta parohia la diferite manifestări culturale sau de alt ordin.

Cateheţii misionari vor trece periodic anumite cursuri de calificare şi vor putea fi ajutaţi şi de alţi confraţi pe care aceştia şi-i aleg, iar preotul îi aprobă. Activitatea generală a acestor misionari va fi monitorizată de o comisie eparhială. Preotul va fi resposabil nemijlocit de activitatea catehetului misionar, precum şi de salarizarea şi asigurarea diverselor condiţii pentru acesta.

Sursa: www.sedmitza.ru