Highslide for Wordpress Plugin
Meniu Închide

VIDEO: Dezbatere publică privind înregistrarea Ligii Islamice în Republica Moldova

În seara zilei de 20 aprilie, în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV, a avut loc o dezbatere privind înregistrarea oficială a Ligii Islamice în Republica Moldova ca religie cu drepturi depline.

Vă prezentăm înregistrarea video a acestei emisiuni şi aşteptăm comentariile dumneavoastră vizavi de acest subiect.

19 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Iurie
Iurie
21/04/2011 14:42

Cred-ca peste veo 50 de ani vor fi mai multe comentarii. La moment nu toti crestinii realizeaza pericolul ce ii paste. Noi nu avem cultura "traiului" cu musulmanii. Unica ce ma linisteste-te ca musulmanii respecta puterea, deci este solutie, sa fim puternici. Pot sa zic una ca am fost la un pas de a ma face musulman. Sunt crescut in familie de atei-iegovisti. Cand eram la universitate primul an si ma intoarceam tarziu de la discoteca m-am asezat intr-un taxi cu un arab musulman, el un bun psiholog a inteles ca eram o persoana pierduta si a inceput sa-mi povesteasca cum e bine sa fii in islam si m-a invitat la moscheea lor ce se afla mai jos de Jambo, peste drum de benzinarie. Acolo mi-au inceput sa-mi spele creierii si sa ma serveasca cu un ceai straniu, cred ca avea narcotice, pan la urma mi-am dat seama ca ceva nu e in regula si am "fugit" de acolo.Dupa acest incident a fost sunat de ei periodic, timp de cateva luni, pana nu i-am "trimis" frumos. Acum cand sunt "oficiali" ei vor prinde pe multi in plasa sa. Si fiti atenti, la ei ajunge sa spui ca esti musulman si sa ai cativa martori si automat devii islamist. Daca dupa aceasta de dezici poti fi omorat conform legilor lor.

Caffa
Caffa
26/04/2011 21:02

Eu cred că ar trebui să vă informaţi ce înseamnă ISLAM. Dvs Dle Pruteanu ar fi mai bine să construiţi relaţii de prietenie, aţi putea chiar să ne vizitaţi, să vedeţi ce spune islamul la acele întrebări pe care le abordaţi. Nu cred că aţi citit Coranul. Aţi rupt şi Dvs din context de pe site-uri, cărţi, mass-media unele înţelesuri greşite despre islam şi hai le spun … Oare credeţi că musulmanii nu ştiu ceea scrie în Coran. Sau poate va temeţi de noi … Nu vă temeţi că noi nu muşcăm. Lăsaţi stereotipurile pe care le aveţi la adesa islamului. Hai mai bine să comunicăm pentru a ne înţelege mai bine.

caffa
caffa
27/04/2011 18:19

Bine atunci vom vorbi peste 10 ani … Iar peste 50 de ani dacă vom ajunge vom vedea și cine este Elefantul. 
Pentru informații în Egipt, Palestina și Afganistan sunt uciși sute de musulmani de Coaliția creștină NATO.  Veți spune că ei sunt creștini adevărați, fapt ce se observă din comentariile Dvs. Bravo. Eu cred că înregistrarea islamului în Moldova ia afectat îndeosebi pe radicaliștii ortodoxi. Ca exemplu KGB-ul Vladimir și Pruteanu Petrika. Nu vă supărați – da chiar mă îndoiesc că cunoașteți islamul. Cunoașteți islamul citit și dictat de voi. Corect ați spus – AU INTRAT PE PIAȚĂ. Iată și monopoliștii care strigă în gura mare. Vă temeți că veți pierde un segment al pieții. Dar să așteptăm acei 10 ani să vedem ce segment de piață veți pierde.

caffa
caffa
28/04/2011 11:09

Se pare că nu vă prea convine cînd se vorbeşte despre războaiele din Irak, Avganistan, Cecenia. Acolo mor musulmani. Armatele cotropitoare sunt creştine. Veţi spune că ei nu sunt creştini adevăraţi. NATO este condusă de masoni. Mă miră că daţi vina pe evrei cînd ei sunt un popor ales în contextul biblic.
Statistic în Iordania la fiecare 10 creştini există o biserică. Şi oamenii convieţuiesc.
Islamul obligă musulmanii să respecte credinţa creştinilor. Mai mult ca atît Coranul spune clar că mai aproape pentru musulmani sunt creştinii.
Aţi învăţat islamul din surse greşite. Deaceia aveţi ura asta faţă de musulmani. Dar e problema voastră … suntem liberi să credem ce dorim. Suntem într-un stat democratic.

caffa
caffa
30/04/2011 20:17

De ce se sterg mesajele mele?

Mama
Mama
03/05/2011 14:51

Cu groază am primit această veste,deoarece m-am ciocnit personal cu ,,musulmănia curată şi paşnică,, prin aceia că fiica mea de numai 16 ani a fost convertită în islam şi căsătorită fără consimţămîntul meu. Nu pot reda prin ce am trecut,cît de mult am rugat-o să-mi asculte şi părerea mea. Este unica mea fiică, mai mult nu am pe nimeni.Am fost aproape de sfîrşit.Am pierdut tot ce am avut mai scump pe lume,am pierdut sensul vieţii.Sînt distrusă.Sînteţi atît de mulţi musulmani în această lume,la ce ne furaţi copiii noştri?V-am primit în ţara nostră nu pentru a ne aduce durere în sufletele noastre,nu pentru a ne batjocori credinţa strămoşilor noştri. Ce s-ar fi întîmplat dacă într-o ţară arabă cineva ar îndrăzni să vă convertească un copil în ortodoxie? Cereţi drepturi, toleranţă din partea noastră? Cineva poate să-mi schimbe părerea mea despre islam după ce au procedat în aşa fel cu mine?Acuma fetiţa mea arată de parcă ar fi un om obosit de viaţă,bolnavă,practic fără viitor,deoarece era la un pas de a abandona studiile,şi posibil nu va fi încadrată în cîmpul muncii nici odată,deoarece este viitoare profesoară.Ce va fi cu ea,cu mine?Mai mult ca atît are o stare psihică ce mă alarmează foarte mult.La cine pot apela după ajutor,dacă oficial islamul este înregistrat de-acuma la noi în Moldova? Vouă, veniticilor din Sudan, Pachistan, şi alte ţări arabe, ce vă pasă vouă de copiii noştri,ce nu ne stimaţi ţara,credinţa? Acuma ca ciupercile după ploaie vor creşte moschee prin Chişinău/ musulmanii de peste hotare vor… Read more »

andrei
andrei
03/05/2011 17:04

LA CE AM AJUNS DOAMNE ?
unde n indreptam sh kit o sa n rabzi vazind c s petrece in tzarishoara unde ar trebui ku dintzii sa aparam a noastra adevarata kredinta ORTODOXA lasata d la ai noshtri strabuni dindu-sh kiar sh ultima rasuflare ? DOAMNE, fa tot posibulul sh indura-te noua adormitzilor, indiferentzilor sh ratacitzilor sa n trezim din adinkul somn al multor pakate ale noastre sh sa nu permitem nimanui (kare nici p aproape n-au nimik komun ku acest popor MOLDAV, inzestrindu-l BUNUL DUMNEZEU ku d toate sh mai putzin ku o konducere patriotika) sa n kalce in picioare kredintza kare pt ea nimeni altul dekit al nostru STEFAN CEL MARE, SF SI UNIC nu numai k s-a luptat sh a kishtigat, dar ne-a ordonat s-o aparam ku orice pretz !!! iar noi c facem? ii intimpinam ku paine sh sare p viitorii distrugatori ai neamului MOLDOVENESK din kare facem parte noi totzi…
E MAI USHOR A STINGE FOKUL LA INCEPUT DEKIT A ASHTEPTA SA S APRINDA IN INTREGIME !!!

iyerei
08/05/2011 17:53

Христос Воскресе!
О. Пётр скиньте пожалуйста другую ссылку, по указанной ничего на получается прочесть.

vitalie
12/05/2011 22:46

Aici este foarte mult de vorbit si ar trebui in primul rind sa lasam pe cei care au cunostinte sa vorbeasca,si referitor la cunostintele parintelui PETRU nu se pune la indoiala despre faptul doar cum vorbeste,ceea ce nu putem spune despre reprezentantii tarii si islamului, haideti sa fim un pic mai seriosi si sa nu ne batem joc!!!!

Magdalena
Magdalena
31/05/2011 19:20

Sunt din Basarabia lui Dumnezeu si locuiesc in Occident deja de aproape 10 ani. Aici,  occidentalii au probleme foarte serioase cu adeptii acestei credinti. Oameni buni, asta ne mai lipsea: Doamne ocroteste-i pe romani! Doamne, Isuse Christoase, fiul lui Dumnezeu ai mila de noi, pacatosii! Aceasta religie anesteziaza ratiunea  si intuneca inima omului. Christos  a zis: "Dupa fructele lor ii veti cunoaste!"  Crestini, treziti-va! Astia vor sa ne dea o pastila care  sa ne adoarma, ca mai apoi sa ne trezim intr-o lume islamizata! Doamne miluieste si ocroteste! Doamne fereste!