Highslide for Wordpress Plugin
Meniu Închide

VIDEO: Dezbatere publică privind înregistrarea Ligii Islamice în Republica Moldova

În seara zilei de 20 aprilie, în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV, a avut loc o dezbatere privind înregistrarea oficială a Ligii Islamice în Republica Moldova ca religie cu drepturi depline.

Vă prezentăm înregistrarea video a acestei emisiuni şi aşteptăm comentariile dumneavoastră vizavi de acest subiect.

19 comentarii

 1. Iurie

  Cred-ca peste veo 50 de ani vor fi mai multe comentarii. La moment nu toti crestinii realizeaza pericolul ce ii paste. Noi nu avem cultura "traiului" cu musulmanii. Unica ce ma linisteste-te ca musulmanii respecta puterea, deci este solutie, sa fim puternici. Pot sa zic una ca am fost la un pas de a ma face musulman. Sunt crescut in familie de atei-iegovisti. Cand eram la universitate primul an si ma intoarceam tarziu de la discoteca m-am asezat intr-un taxi cu un arab musulman, el un bun psiholog a inteles ca eram o persoana pierduta si a inceput sa-mi povesteasca cum e bine sa fii in islam si m-a invitat la moscheea lor ce se afla mai jos de Jambo, peste drum de benzinarie. Acolo mi-au inceput sa-mi spele creierii si sa ma serveasca cu un ceai straniu, cred ca avea narcotice, pan la urma mi-am dat seama ca ceva nu e in regula si am "fugit" de acolo.Dupa acest incident a fost sunat de ei periodic, timp de cateva luni, pana nu i-am "trimis" frumos. Acum cand sunt "oficiali" ei vor prinde pe multi in plasa sa. Si fiti atenti, la ei ajunge sa spui ca esti musulman si sa ai cativa martori si automat devii islamist. Daca dupa aceasta de dezici poti fi omorat conform legilor lor.

 2. © Ieromonah Petru Pruteanu

  Trebuie să vă mai spun că la emisiune, din diverse motive, n-am reuşit să punctez mai bine 3 lucruri:
  1. SUA bombardează statele islamice şi tot mai mult sunt calificate ca un stat anti-arab şi anti-musulman, iar pe de altă parte, ambasadorul SUA la Chişinău, musulman de origine, ajută Liga Islamică să se înregistreze în MD. E o încercare de a lustrui imaginea. Am vrut să spun asta, dar imediat s-a băgat pauză.
  2. În islam se poate intra în diferite moduri şi nu de puţine ori prin şantaj, dar nu se spune că posibilitate de a lepăda religia islamică nu există. De obicei care se leapădă de islam sunt omorâţi prin lapidare. Unde e mult-trâmbiţata toleranţă a musulmanilor?!
  3. În ciuda unor false interpretări, religia islamică denigrează şi înjoseşte femeia. Coranul spune clar (sura 4:34) că femeia poate fi bătută, iar tradiţia islamică are prevederi pe care părţi ale corpului poate fi lovită şi pe care nu. Grosimea băţului nu poate fi mai mare decât a degetului mare de la mâna femeii în cauză.
  Dacă nici acestea nu sunt motive de îngrijorare, atunci chiar că suntem cei mai plouaţi dintre toţi.

 3. Caffa

  Eu cred că ar trebui să vă informaţi ce înseamnă ISLAM. Dvs Dle Pruteanu ar fi mai bine să construiţi relaţii de prietenie, aţi putea chiar să ne vizitaţi, să vedeţi ce spune islamul la acele întrebări pe care le abordaţi. Nu cred că aţi citit Coranul. Aţi rupt şi Dvs din context de pe site-uri, cărţi, mass-media unele înţelesuri greşite despre islam şi hai le spun … Oare credeţi că musulmanii nu ştiu ceea scrie în Coran. Sau poate va temeţi de noi … Nu vă temeţi că noi nu muşcăm. Lăsaţi stereotipurile pe care le aveţi la adesa islamului. Hai mai bine să comunicăm pentru a ne înţelege mai bine.

  • © Ieromonah Petru Pruteanu

   Iar eu cred că ştiu islamul mai bine decât îl ştiu fetişcanele manipulate şi cumpărate de arabi, care nici habar nu au de ce trec la islam, aşa cum n-au avut habar nici de Ortodoxie. Şi nu vă prefaceţi foarte blânzi şi inocenţi, căci din mâinile voastre, ale musulmanilor, în fiecare zi mor creştini, mai ales în Egipt, Palestina, Afganistan, Iran ş.a.
   Şi cei interesant, atunci când le spui musulmanilor despre aşa ceva, ei spun că aceia nu sunt adevăraţii musulmani. Bine, atunci cine sunt? Sochircă şi compania? Haideţi să fim serioşi. Bineînţeles printre musulmani sunt şi oameni foarte de treabă, dar în general religia îi formează pe oameni care fundamentalişti şi radicali.
   Iar dacă e să vorbim de discuţii între noi şi voi, atunci trebuie să ştiţi că elefantul nu discută cu furnica. Dacă, Doamne fereşte, musulmanii vor ajunge vreo 3-4% din populaţia Moldovei, atunci vom discuta, ca să ne cunoaştem. Acum însă numărul vostru în Moldova este neglijabil şi sper ca aşa să şi rămână.

 4. caffa

  Bine atunci vom vorbi peste 10 ani … Iar peste 50 de ani dacă vom ajunge vom vedea și cine este Elefantul. 
  Pentru informații în Egipt, Palestina și Afganistan sunt uciși sute de musulmani de Coaliția creștină NATO.  Veți spune că ei sunt creștini adevărați, fapt ce se observă din comentariile Dvs. Bravo. Eu cred că înregistrarea islamului în Moldova ia afectat îndeosebi pe radicaliștii ortodoxi. Ca exemplu KGB-ul Vladimir și Pruteanu Petrika. Nu vă supărați – da chiar mă îndoiesc că cunoașteți islamul. Cunoașteți islamul citit și dictat de voi. Corect ați spus – AU INTRAT PE PIAȚĂ. Iată și monopoliștii care strigă în gura mare. Vă temeți că veți pierde un segment al pieții. Dar să așteptăm acei 10 ani să vedem ce segment de piață veți pierde.

  • © Ieromonah Petru Pruteanu

   1. Dle, în Egipt sunt zeci de milioane de creştini care sunt persecutaţi şi nicio armată NATO nu-i persecută pe musulmani. Nici măcar nu cunoaşteţi ce se întâmplă în lume. Şi un alt lucru pe care trebuie să-l ştiţi, e că NATO e condus de evrei, nu de creştini. Dacă aveţi de împărţit cu ei pământul de sub Moscheea lui Omar, lămuriţi-vă între voi, dar nu-i învinuiţi pe creştini.
   2. Şi cred că ar fi cazul să vă schimbaţi retorica şi vă adresaţi mai ameabil cu mine, fără a-mi schimonosi numele. Şi dacă mai sunt şi eu radicalist, atunci nu ştiu cine sunt “liberalii”…
   3. Există o mare parte a globului în care monopulul e deţinut de musulmani. Acolo creştinii nu au nici un drept. Aşa ar trebui să ne comportăm şi noi cu voi şi atunci vă veţi învăţa minte şi nu vă veţi căţăra în cap.

 5. caffa

  Se pare că nu vă prea convine cînd se vorbeşte despre războaiele din Irak, Avganistan, Cecenia. Acolo mor musulmani. Armatele cotropitoare sunt creştine. Veţi spune că ei nu sunt creştini adevăraţi. NATO este condusă de masoni. Mă miră că daţi vina pe evrei cînd ei sunt un popor ales în contextul biblic.
  Statistic în Iordania la fiecare 10 creştini există o biserică. Şi oamenii convieţuiesc.
  Islamul obligă musulmanii să respecte credinţa creştinilor. Mai mult ca atît Coranul spune clar că mai aproape pentru musulmani sunt creştinii.
  Aţi învăţat islamul din surse greşite. Deaceia aveţi ura asta faţă de musulmani. Dar e problema voastră … suntem liberi să credem ce dorim. Suntem într-un stat democratic.

  • © Ieromonah Petru Pruteanu

   Dacă nu mi-ar conveni să vorbesc despre aceste războaie, nici nu aş fi început vorba. Eu chiar nu înţeleg de unde aţi luat-o că ma-ţi fi strâns în ungher şi eu nu aş avea argumente. Ceea ce spuneţi dvstră este foarte şubred şi incomparabil cu masacrele pe care le fac musulmanii. Dvstră sunteţi cel prost informat sau intenţionat vă faceţi că nu ştiţi despre ele.
   Cât despre islam, ştiu că în Coran există îndemnuri la respect faţă de creştini şi iudei, care “religii a Cărţii”, dar în practică lucrurile stau total invers.
   Şi poate vreţi să vorbim şi despre statutul femeii în islam. Cum sunt bătute cu pietre dacă se îmbracă în pantaloni. Da, nu este în toate ţările musulmane, dar în foarte multe este.

 6. Mama

  Cu groază am primit această veste,deoarece m-am ciocnit personal cu ,,musulmănia curată şi paşnică,, prin aceia că fiica mea de numai 16 ani a fost convertită în islam şi căsătorită fără consimţămîntul meu. Nu pot reda prin ce am trecut,cît de mult am rugat-o să-mi asculte şi părerea mea. Este unica mea fiică, mai mult nu am pe nimeni.Am fost aproape de sfîrşit.Am pierdut tot ce am avut mai scump pe lume,am pierdut sensul vieţii.Sînt distrusă.Sînteţi atît de mulţi musulmani în această lume,la ce ne furaţi copiii noştri?V-am primit în ţara nostră nu pentru a ne aduce durere în sufletele noastre,nu pentru a ne batjocori credinţa strămoşilor noştri. Ce s-ar fi întîmplat dacă într-o ţară arabă cineva ar îndrăzni să vă convertească un copil în ortodoxie? Cereţi drepturi, toleranţă din partea noastră? Cineva poate să-mi schimbe părerea mea despre islam după ce au procedat în aşa fel cu mine?Acuma fetiţa mea arată de parcă ar fi un om obosit de viaţă,bolnavă,practic fără viitor,deoarece era la un pas de a abandona studiile,şi posibil nu va fi încadrată în cîmpul muncii nici odată,deoarece este viitoare profesoară.Ce va fi cu ea,cu mine?Mai mult ca atît are o stare psihică ce mă alarmează foarte mult.La cine pot apela după ajutor,dacă oficial islamul este înregistrat de-acuma la noi în Moldova? Vouă, veniticilor din Sudan, Pachistan, şi alte ţări arabe, ce vă pasă vouă de copiii noştri,ce nu ne stimaţi ţara,credinţa? Acuma ca ciupercile după ploaie vor creşte moschee prin Chişinău/ musulmanii de peste hotare vor contribui la aceasta prin banii săi/ , vom vedea tot mai multe fete îmbrobodite prin ţara noastră,vor plînge mamele şi se vor bate cu capul de pereţi disperate,iar demnitarii noştri vor ,,cînta de la tribune europene,, că în Moldova stăm bine cu democraţia,că respectăm drepturile omului. Aplauze furtunoase. Să vedeţi ,cei ce veţi ajunge,ce va fi în ţara noastră peste 50 de ani. Nu ve veni timpul să ne ascundem prin beciuri pentru a ne ruga lui Dumnezeu? Ştefan cel Mare cred că se răstoarnă în mormînt de aşa cinizm pentru un stat creştin. Să dea Domnul să treceţi prin ceia ce am trecut eu,să vă doară aşa cum m-a durut şi mă doare pe mine sufletu!

 7. andrei

  LA CE AM AJUNS DOAMNE ?
  unde n indreptam sh kit o sa n rabzi vazind c s petrece in tzarishoara unde ar trebui ku dintzii sa aparam a noastra adevarata kredinta ORTODOXA lasata d la ai noshtri strabuni dindu-sh kiar sh ultima rasuflare ? DOAMNE, fa tot posibulul sh indura-te noua adormitzilor, indiferentzilor sh ratacitzilor sa n trezim din adinkul somn al multor pakate ale noastre sh sa nu permitem nimanui (kare nici p aproape n-au nimik komun ku acest popor MOLDAV, inzestrindu-l BUNUL DUMNEZEU ku d toate sh mai putzin ku o konducere patriotika) sa n kalce in picioare kredintza kare pt ea nimeni altul dekit al nostru STEFAN CEL MARE, SF SI UNIC nu numai k s-a luptat sh a kishtigat, dar ne-a ordonat s-o aparam ku orice pretz !!! iar noi c facem? ii intimpinam ku paine sh sare p viitorii distrugatori ai neamului MOLDOVENESK din kare facem parte noi totzi…
  E MAI USHOR A STINGE FOKUL LA INCEPUT DEKIT A ASHTEPTA SA S APRINDA IN INTREGIME !!!

 8. © Ieromonah Petru Pruteanu

   
  M-aş bucura ca cineva să traducă din rusă în română acest material despre Islam, ca să poată toată lumea citi. Până atunci, cei care ştiţi rusă, clarificaţi-vă mai bine ce-i cu islamul şi cu pretinsa lor toleranţă şi spirit pacifist.

  Partea bună a lucrurilor este că numărul lor scade f. mult în fiecare an, chiar dacă acest lucru se ascunde, iar musulmanii creştninaţi se tem să spună asta pt că în mai multe ţări islamice abandonarea islamului se pedepseşte cu moartea! Foarte tolerant, nu?

 9. iyerei

  Христос Воскресе!
  О. Пётр скиньте пожалуйста другую ссылку, по указанной ничего на получается прочесть.

 10. © Ieromonah Petru Pruteanu

   
  Musulmanii au atacat serverul respectiv pentru că nu le convine articolul, dar asta confirmă veridicitatea infromaţiei! Iată textul pe care reuşise să-l salvez. 
  Мусульмане тихо покидают ислам – вершина айсберга
   
  Два миллиона мусульман приняли крещение В России 

  "Число этнических мусульман, принявших христианство в России, составляет два миллиона человек, в то время как число православных, перешедших в ислам, достигает лишь двух с половиной тысяч. 

  Христианизация происходит не столько вследствие какой-то целенаправленной миссионерской деятельности (ее ведут только протестанты), сколько под влиянием русской культуры, имеющей ярко выраженные христианские корни", – заявил российский исламовед исполнительный секретарь Межрелигиозного совета России Роман Силантьев. 

  "Ассимиляция этнических и религиозных меньшинств является неизбежным процессом в любом обществе, а в России она еще и ускоряется за счет деятельности экстремистов", – считает исламовед. Так, по его словам, в результате событий в Беслане доля мусульман Северной Осетии сократилась почти на 30%, а в самом Беслане, в котором мусульмане составляли 30-40% населения, их количество уменьшилось почти вдвое. 

  "Как подтверждают даже мусульманские источники, после каждого теракта тысячи, а может быть, и десятки тысяч людей из числа этнических мусульман принимают крещение." 

  В мусульманском мире участились тайные переходы в христианство 

  Глава миссионерской организации "Евангелическая община Среднего Востока", работающей в арабских странах, Клаус Струб заявил в интервью евангелическому информационному агентству, что на Ближнем Востоке неуклонно растет число мусульман, переходящих из ислама в христианство. 

  Клаус Струб подчеркнул, что неофиты из числа традиционных мусульман ничего не говорят о своем обращении даже родителям, боясь, что их отдадут на жестокую расправу бывшим единоверцам, поскольку многих мусульманских странах выход из ислама карается смертью. 

  Профессор ведущего исламского университета стал христианином 

  Как сообщает американский журнал "Charisma", бывший профессор истории ислама в каирском университете Аль-Ахзар – ведущем в мусульманском мире учебном заведении – оставил ислам и принял христианство. Марк Габриель к 12 годам наизусть знал Коран и был вторым лучшим из 6000 студентов. Его изучения истории привели к тому, что он обнаружил темные стороны истории ислама. Он не мог понять, почему исламские народы так враждебно настроены друг к другу. "Мне никогда не разрешалось что-либо спрашивать по этому поводу", – вспоминает он. Его вопросы привели к отставке и последующему тюремному заключению. 

  Некоторое время спустя, Габриель был освобожден из тюрьмы, и работал со своим отцом. Он часто заходил в местную аптеку, чтобы купить таблетки от хронических головных болей. Аптекарь, христианка, обеспокоенная тем, что он станет зависимым от них, спросила, от чего он страдал. "Я сказал ей, что ищу истинного Бога. Она улыбнулась, говоря, что вероятно, я не найду Его в таблетках. Она дала мне Библию, и взяла с меня обещание не употреблять больше таблеток, пока я не прочитаю эту книгу". 

  Габриель был захвачен посланием Библии, и решил стать христианином. Отец попытался застрелить его, когда эти новости дошли до него, но при содействии матери и сестры Габриелю удалось покинуть страну. Сегодня он получил статус беженеца в США, и, несмотря ни на что, написал книгу "Ислам и терроризм", опровергающую утверждение, что ислам является мирной религией. 

  Христианские сайты привлекают все больше мусульман со всего мира 

  Несмотря на попытки исламских государств закрыть для мусульман доступ к христианским веб-сайтам, они становятся всё более посещаемы и оказывают немалое влияние на распространение Царства Бога. 

  Группа Стратегических Ресурсов (SRG) помогает различным организациям находить потерянные души в, так называемом, окне 10/40 (между 10-й и 40-й параллелью). SRG сообщает, что христианские веб-сайты получают в среднем 9 миллионов хитов (посещений) каждый месяц с компьютеров, находящихся на Ближнем Востоке. Одна христианская организация, которая содержит чат-комнаты для пользователей, говорящих на арабском языке, сообщает, что примерно 42 тысячи людей посещает ее чаты каждый день. 

  Каждый месяц около 2000 экземпляров Библии на арабском языке загружаются из Интернета. По оценкам другой организации, примерно 20 человек каждый месяц отдают свое сердце Христу благодаря той информации о христианской вере, которую они получили через веб-сайты.

  Некоторые исламские государства предпринимают попытки заблокировать доступ к христианским сайтам, но Интернет фактически не знает границ. Больше половины населения Ближнего Востока это люди младше 25 лет, и многие из них имеют свои компьютеры или имеют доступ к ним. Интернет соединил их со многими христианами через почтовые рассылки, блоги и чаты. 

  Христианские организации сейчас осваивают Интернет, видя в нем средство для создания онлайн-сообществ, в которых люди могут открыто и безопасно обсуждать вопросы веры. На Ближнем Востоке Интернет представляется важным по значимости направлением в работе по распространению христианской вести на арабском, фарси и других языках. 

  Зачем арабы едут в Америку? 

  Данные американского бюро переписи населения показывают, что число американцев арабского происхождения за последние двадцать лет возросло вдвое. Так как я – внук арабских иммигрантов, этот факт меня не удивляет. 

  Я знаю, зачем большинство арабов едут в эту страну. Они едут сюда, чтобы избежать исламского преследования в арабском мире. Они едут в Америку за лучшей жизнью, за большими возможностями. Но большинство из них бегут от жуткой реальности исламо-фашизма, который господствует в арабских странах. 

  Я знаю это из личного опыта. Я знаю, почему мои друзья и родственники приехали сюда. Я также знаю это из данных статистики, предоставленных Бюро переписи населения. 

  В то время как ислам является доминирующей религией в арабском мире, только 23% арабов США являются мусульманами. Такая статистика красноречивее всяких слов. Даже после последней волны эмиграции, 77% арабских американцев являются не мусульманами, а христианами. Об этом должны знать американцы. Некоторые американцы считают, что все арабы являются мусульманами. Это понятно, если учесть демографическую картину арабского мира. Однако демографическая картина арабской общины Америки разительно отличается. 

  Это не устраивает американские мусульманские организации. Они утверждают, что данные о мусульманах Америки не полные. В действительности, долгое время американские мусульмане говорили за большинство американских арабов, исповедующих христианство. Что касается американских арабов-христиан, в вопросе Ближнего Востока они придерживаются абсолютно другой точки зрения, чем американские мусульмане. В отношении войны с террором у них другая точка зрения, чем у американских мусульман. 

  В 1992 году Американский Мусульманский Совет объявил, что в стране проживает более пяти миллионов мусульман, 12% из которых – арабы. Другие арабские и мусульманские организации утверждают, что число мусульман Америки близко к шести миллионам, что делает их более многочисленной общиной, чем еврейская. В то время как эти ораторы, сражающиеся за политическое влияние, преувеличивают свою численность в два или три раза, данные Бюро переписи населения действуют как холодный душ. 

  В 2001 году в Американском обозрении религиозной принадлежности (ARIS), выпущенном Университетом Нью-Йорка, было названо общее число мусульман Америки, которое не превышает 2,8 миллионов, что равно 1% населения и почти половине еврейской части населения. Эта цифра соответствует данным Бюро переписи населения. 

  Согласно отчету ARIS, в последней волне эмигрантов из Египта, Иордании и Ирака подавляющее большинство составили христиане. Были в их числе и арабы, исповедующие иудаизм. Несмотря на то, что, по мнению политиков, американские арабы враждебно настроены по отношению к государству Израиль, это не всегда соответствует действительности, особенно, если речь идет об арабах-христианах, и тем более иудеях. 

  Мусульмане Покидают Ислам – Вершина Айсберга 

  Мусульмане тихо покидают Ислам. Это трагический секрет, бормочущего в воздух исламского общества, которое пытается сказать нам что-что, но мы не слышим этот шепот, потому что он заглушен грубыми криками о том, что "ислам – наиболее быстро растущая религия". 
    Лора Хассан. Трудные Дни Ислама 

  Ислам теряет привлекательность, поскольку в природе человека заложено стремление к любви. Люди идут в мечеть не из любви, а из страха перед Аллахом. Любовь привлекает, а страх отталкивает. В этом причина, почему члены индусской общины предпочитать принимать христианство, а не ислам и даже наша собственная молодёжь. 
    Доктор, Азиз Рахман 

  Мы видим это каждый день. Даже дети больших мауланов оставляют ислам ради светской жизни. Кто бы мог подумать! Это серьезная угроза выживанию большой части мусульманского мира. 
    Эмерик Яхья 

  Сегодня, благодаря спутникам и электронной почте, мы можем передать сообщение ислама людям разных культур во всем мире. Однако, как ни странно, значительное число мусульманских детей в Соединенных Штатах и Европе покидают Ислам. 
    Шейх, Ахмед Абд Рашид 

  Я не говорю о нашем поколении, оно скоро уйдёт. Наша молодёжь – вот что имеет значение, второе и третье поколение. В Соединенных Штатах, приблизительно сорок процентов молодёжи отошли от ислама полностью. Это очень тревожное явление. 
    Врач, Абдул Хасан 

  Существует расширяющаяся трещина между нашим поколениями и младшим, многие отворачиваются от ислама группами. Существующие условия в мусульманских обществах дают преимущества врагам ислама. Многие мужчины и женщины внутри мусульманских обществ отвернулись и отворачиваются от ислама, из-за этих искажений и отклонений. 
    Доктор, Мохаммад Фарук 

  Я знаю, что мусульмане демонстрируют примеры исламизации некоторых жителей западных стран, как доказательство правоты их религии. Однако, большинство из тех, кто становятся мусульманами, оставляет ислам вскоре после того, как ближе знакомятся с ним. Проблема в том, что те, кто оставляет ислам, не рекламируют это из соображений безопасности. 
    Мариам 

  Современность быстро секуляризует мусульман и ассимилирует их в местные культуры. Среди европейских мусульман менее 10% совершают молитву. Для сравнения, число регулярно молящихся христиан во Франции составляет 5%, а в Северной Ирландии – 23%. 
    Социолог, Мустафа Малик 

  Французская Католическая церковь ожидает, что в 2003 году примут крещение, как католики, около 9500 человек, из которых более 1000 новообращённых из ислама. 
    Мусульмане переходят в христианство во Франции 

  Сестры и братья, пришло время осознавать действительность. В то время, как мы часто любим хвалиться размером нашей уммы, фактически, ежедневно мы теряем всё больше сердец, в значительной степени из за молчания о злоупотреблениях по отношению к простым людям и, особенно, по отношению к женщинам. 
    Женщины Шариата 

  Наши мусульмане не хотят молиться. Наши мусульмане передаются всем грехам под солнцем, отрицая, что живут в грехе. Наши мусульмане молятся могилам предков и пользуются амулетами, для защиты от Шайтана. 
    Карло Шариффа 

  Консерваторы с клерикалами, усиливая давление на социальные реформы Хатами, указывают, что иранская молодёжь и две трети взрослого населения – отвернулись от Ислама. 
    Иран накануне выборов 

  Самая драматическая трещина в религиозном режиме Ирана образовалась, когда аятолла Тахери, имам Исфахана и официальный представитель Хомейни, оставил свой пост, опубликовав письмо на пять страниц. "Я испытываю смущение и стыд. Вы не можете обвинять Соединённые Штаты в собственных неудачах и коррупции. Рост безработицы, высокая инфляция и прожиточный минимум, сатанинский разрыв между богатыми и бедными, больная экономика, коррупция правительства – все это привело к тому, что наш народ отворачивается от ислама." Аятолла Тахери описывает иранский режим, как разросшуюся мафию, ответственную за "провальную внешнюю политику, коррупцию, взяточничество, утечку мозгов, и преследование инакомыслящих." 
    Майкл Ледин 

  Ссылки по теме 
  Ислам теряет привлекательность в глазах мусульман (данные по странам) 
  Исламские религиозные лидеры принимают христианство 
  Шесть миллионов мусульман только в Африке ежегодно принимают христианство 
  История бывшей мусульманки из Египта (видео) 
  Филиппинские моджахеды принимают Христа (видео) 
  Рост ислама в обратную сторону. Статистика (видео) 
  Мусульмане принявшие христианство (видео) 
  Имам мечети, Хаджа Мухаммед, чудесным образом принял Иисуса Христа (видео) 
  История мусульманки, принявшей Иисуса Христа (видео) 
  Мусульмане принимают Христианство (видео) 
  Мусульмане принимают Христа прямо в эфире (видео) 
  Попытка убийства дочери родителями-мусульманами (видео) 
  Бывший мусульманин: отличие Бога Библии от бога Корана (видео) 
  История бывшей мусульманки из Египта. (видео) 
  Репортаж о тюрьмах-лагерях для для мусульман, перешедших в христианство в Малайзии. (видео) 
  Сын ХАМАСа призывает Церковь активнее благовествовать мусульманам. (видео) 
  Бывшего мусульманина судят за принятие христианства (видео) 
  Бывшие мусульмане (видео)
   

 11. vitalie

  Aici este foarte mult de vorbit si ar trebui in primul rind sa lasam pe cei care au cunostinte sa vorbeasca,si referitor la cunostintele parintelui PETRU nu se pune la indoiala despre faptul doar cum vorbeste,ceea ce nu putem spune despre reprezentantii tarii si islamului, haideti sa fim un pic mai seriosi si sa nu ne batem joc!!!!

  • © Ieromonah Petru Pruteanu

   Ei, Vitalie, mai degrabă m-ai ajuta cu rugăciuni, decât cu laude. Oricum, slavă lui Dumnezeu pentru toate. Sunt încă mulţi oameni deştepţi şi în ţară şi în Biserică, dar cei mai mulţi sunt descurajaţi şi obstrucţionaţi.

 12. Magdalena

  Sunt din Basarabia lui Dumnezeu si locuiesc in Occident deja de aproape 10 ani. Aici,  occidentalii au probleme foarte serioase cu adeptii acestei credinti. Oameni buni, asta ne mai lipsea: Doamne ocroteste-i pe romani! Doamne, Isuse Christoase, fiul lui Dumnezeu ai mila de noi, pacatosii! Aceasta religie anesteziaza ratiunea  si intuneca inima omului. Christos  a zis: "Dupa fructele lor ii veti cunoaste!"  Crestini, treziti-va! Astia vor sa ne dea o pastila care  sa ne adoarma, ca mai apoi sa ne trezim intr-o lume islamizata! Doamne miluieste si ocroteste! Doamne fereste!

Comentariile sunt închise.