Highslide for Wordpress Plugin

Marijuana se dă pe gratis în căminele studenţeşti din Chişinău. Va lua cineva măsuri?!

Discutând cu mai mulţi studenţi din Chişinău am aflat că foarte mulţi studenţi, mai ales din cei care stau pe la cămine (medicină, politehnică şi diferite colegii), se droghează fără careva complexe, folosind în special marijuana (marihuana), pe care de multe ori o găseşti la colegi chiar pe gratis. Este destulă "iarbă" în Moldova şi de aceea studenţii se împart unii cu alţii, arătându-şi "prietenia" mai ales în astfel de situaţii. Cunosc pe cineva care şi-a convins mai mulţi colegi "să fumeze iarbă", el însuşi devenind dependent de asta, iar acum, apropiindu-se de Biserică, încearcă să scape, dar îi este foarte greu. 

Este de prisos să mai spun că Poliţia şi alte organe abilitate nu-şi fac datoria, uneori devenind chiar complici în traficul de droguri. Am dorit însă să ofer câteva materiale despre pericolul drogurilor şi a altor vicii (fumatul, alcoolul), precum şi careva sfaturi de terapie duhovnicească şi medicală pentru cei care doresc să scape de aceste capcane ale morţii. Citind aceste materiale şi mai ales apelând la un duhovnic iscusit la care să se spovedească, cu ajutorul lui Dumnezeu oricine poate scăpa de aceste vicii.

Despre droguri, narcomanie şi narcomani

Ce este Marijuana

Fumatul, băutura şi drogurile

Iubiţi tineri, dacă aţi uitat de Dumnezeu,
gândiţi-vă măcar la părinţii voştri
şi la copiii pe care îi veţi avea,
şi nu mai consumaţi droguri!

29 de comentarii la „Marijuana se dă pe gratis în căminele studenţeşti din Chişinău. Va lua cineva măsuri?!”

  1. domnlor daca veniti cu astfel de acuzatii ar fi bine sa aveti si niste dovezi
    cum ar fi poze sau ceva video. bafta in descoperirea narcobaronilor

    • Eu nu umblu cu camera video prin cămine, dar chiar unii făptaşi sau mai ales victime ale traficului de droguri au fost la spovedanie şi mi-au spus. Acum, fiind chiar protejat de Lege, eu nu am dreptul să divulg nume sau locuri. Dar lucrul e cunoscut şi nu-i cazul să ne ascundem după deget.

  2. Este un articol jalnic, scris de un om prost informat. Nu inteleg de ce pe tine te deranjeaza cine si cu ce se drogheaza, atyt timp cat consumatorii de marijuana sunt pasnici si nu incurca nimanui nu ai de ce sa-ti bagi botul. Fix asa as spune de ce politia nu ea nici o masura fata de consumul execesiv de alcool si ca saptamanal sunt omorati oameni din cauza alcoolului? Vrei ca politia sa ia atitudine? Pai ei asta si fac, ei santajeaza tineri estorcheaza din ei mii de euro pentru faptul ca aia au indraznit sa traga un fum.Consumul de marijuana ar trebui tolerat cel putin, daca nu legalizat, altfel li se vor taia si mainele politistilor corupti car din pacate is 99%. Tinere pana sa scrii articole de doi bani mai informeazate Marijuana nu creeaza mai multa dependenta decat consumul de cafea, plus ca consumul acestei substante niciodata nu impinge individul al agresivitate asa cum o face alcoolul 😉 Crede-ma ca daca tara noastra ar fuma asa cum se bea lumea ar fi mai putin agresiva. Insa tu nu ai de unde sa intelegi asta tinand cont de faptul ca faci parte  din organizatii ultra ortodoxe 😉

    • Măi “Ciupearcă” (după numele din email), dă-ţi 2 palme şi gândeşte-te cu cine vorbeşti şi cum vorbeşti.
      Iar dacă vrei să ştii, eu cunosc real persoane dependente de marijuana, aşa că lasă basmele. Unii dintre ei sunt într-o stare jalnică şi nu-şi pot reveni.

  3. "prea sfintitule" lasa basmele astea, cunostintele tale sau combina marijuana cu alte droguri (ex:alcool) sau nu stii tu ce vb. Dependenta e la nivel psihic, fix cumt tu esti dependent de dumnezeu si altcineva e dependent de cafeluta de dimineata pe care daca nu o bea va avea o zi proasta. Asta este doar o buruiana, o creatie a lui dumnezeu daca vrei, si cu nimic nu-i mai rea ca alte creatii ale lui. Sunt de acord ca nu tre de facut exces, fix cum nu se face exces in consum de carne de vita, de lapte sau de peste fiindca ai putea sa ei o intoxicatie. Vrei ca politstii sa ea masuri? atunci primeste pe constiinta ta toata coruptia din sanul politiei. Eu cunosc oameni care au aruncat sute de euro politistilor fiindca erau santajati cu dosare penale. Si asta pentru ce? pentru ca atras un fum de iarba? eu nu vad unde e crima aici. Fumeaza o luna de zile iarba dupa asta mai dezabtetm tema, da nu scri articole pe teme despre care nu ai nici cea mai vaga idee 

    • 1. “Dependenţă de Dumnezeu” în sensul în care vorbeşti, asemănându-o cu dependenţa de droguri, nu există. De Dumnezeu te poţi rupe oricând, bineînţeles nu fără consecinţe. De marijuana însă nu te poţi rupe oricând, pt că la modul real crează dependenţă, iar efectul psihotrop pe care-l caută consumatorii este contrar moralei creştine, ca să nu zic că un şofer care a consumat asta este f. periculos la volan (nu ca unul care a băut cafea).
      2. Se vede că singur consumi sau cel puţin ai încercat marijuana, de aceea şi reacţionezi aşa. Sau poate chiar eşti implicat în traficul cu marijuana? Oricum, IP-ul tău şi adresa de email sunt aici. Dacă mi le cere cineva, o să mă gândesc dacă le ofer sau nu 🙂

  4. si ce il f… pe un popa ca unii studenti fumeaza iarba..mai bine s-ar revolta de POPonarii cu care-s pline bisericile si manastirile din moldova…mai bine l-ar fute ca la o cununie tre sa scoti din buzunar pana la 2000 de lei..da la o banala inmormantare pana la 1000….s-o gasit ple… luptator antidrog
    ps: nu fumez si nu am fumat iarba…da ma revolta dobitocia popilor din moldova…staanisti imputiti care ne trag in evul mediu…

    • Cred că la un incult care nici denumirea ţării lui nu o scrie cu majusculă nici nu are rost să-i răspund. Vorbeşti despre Biserică doar din cei-i auzit la TV, dar chiar vreau să ne întâlnim să discutăm, să văd dacă te duce mintea să polemizezi la modul real cu un “popă” mult mai deştept ca tine.

  5. Traficul ilicit de marijuana are loc doar datorita la asa oameni ca tine si care gandesc ca tine. Fiindca daca consumul ar fi legalizat fix cum este legalizat consumul de tutun (care apropo e cu mult mai daunator si creeaza o mai mare dependenta) atunci se vor taia mainele traficantilor ilegali care pe langa marijuana vand si dorguri grele. Nu tre sa fii consuamtor ca sa-ti dai seama de asta, un om matur are dreptul sau de a fuma sau a nu fuma, e alegerea lui, odata ce marijuana ar fi legala ea nu ar mai ajunge pe maniele minorilor deoarece statul ar avea un control mai eficient asupra vanzarilor.
    La ce tine de faptul ca probabil sunt un poetntial traficant deoarce apar cauza. Atunci paote si tu esti un potential pedofil, fiindca esti perot 😉 eu am blogul tau daca ceva 😉 gandeste-te inainte sa acuzi pe cineva  de ceva;)

  6. Perfecta drepatate ai parinte 😉 esti om serios, numai ca articolele is neserioase 😉

    • Dacă ai fi fost mai atent, ăsta nici nu s-a dorit a fi un articol, ci un material cu nişte linkuri la articole serioase şi argumentate. Eu am făcut o constatare şi am dat nişte linkuri. Interesant însă că unii se arată extrem de deranjaţi de o astfel de atitudine.

    • Ok, doar că ai uitat să spui că ăsta e catolic şi din Belgia. Şi la urma urmei, nu e o chestiune “profesională”, pt că şi politicienii, şi doctorii, şi orice persoană de altă profesorie poate fi pedofi, or tu, în pseudo-deşteptăciunea ta, ai legat preoţia de pedofilie, ceea ce e aberant.

  7. popa destept ii paradox…in ce se masoara desteptyaciunea popilor? in shiretic de a atrage in pat baietei tinerei? atunci da..recunosc…sunteti cu totii mai destepti ca mine…cat de minuscula..lol..ce argument beton demn de un popa destept…nu ti-ai gandit ca am putut scri in graba? neuronii unui popa destept nu au fost in stare sa ajunga la asa o concluzie? 😀

    • Dle “kmfcomm”, care nici nu ştii cum te cheamă real. Te rog să nu vii cu jigniri de felul acesta. Vezi mai întâi cine sunt, ce am scris până acum, ce activităţi am făcut şi ai să te convingi că sunt destul preoţi deştepţi pe lume. Eu imbecili ca tine, care nici nu ştiu să scrie, am văzut cât duce trenul. Aşa că fii mai reţinut în comentarii injurioase.

  8. Corect ar fi să facem viața noastră un afiș de har și iertare, apoi să corectăm pe alții.   

  9. Pai normal ca ma arat deranjat. Fiind preot ar trebui sa simti ce simte un consumator de marijuana, ar trebui sa simti lumea lui. Da nu sa incerci sa sesizezi criminalii care lucreaza in politie. Te asigur ca daca vreun politist ia atitudine dupa ce citeste articolul tau, cel putin vreo cativa tineri vor avea de suferit din punct de vedere financiar nu mai zic de moral, simplu spus o sa-l faci pe un politist mai bogat cu cateva mii de euro. Mai pe scurt spus problema nu este in conumatorii de canepa ci in legile si sistemul asta bolnav si in structurile de forta care aplica legea in interesel lor. Deci mai bine te-ai gandi cum de facut ca sa nu mai fie trafic ilegal de iarba si politia sa nu mai coprupa si sa santajeze tinerii, rezolvarea acestei probleme eu o vad altfel decat o vede statul nostru, politia noastra si o parte din societatea noastra. 

  10. Practica arata ca cele mai multe cazuri de pedofilie au loc in institutiile religioase, ci nu in institutiile de stat sau altele. 

  11.  

    Nu conteaza ce fel de preot e(catolic sau nu), toti preotii au un scop pe lumea de a promova cuvantul lui dumnezeu, si de a aduce toleranta in societate. Eu vad ca tu te dezici de actiunile colegului tau(fie el si catolic) ce conteaza? Dumnezeu e unul si pentru Catolici si pentru Ortodoxi, sau nu am dreptate?
    Biserica in loc sa nege problemele grave de care dispune mai bine le-ar rezolva, suntem in secolul XXI si cred ca bisercia ar trebui sa inceteze sa-si dea slujitorii de sfinti iar  oamenii de rand de pacatosi. Suntem toti oameni de aia suntem toti egali un preot nue mai presus cu nimic decat un consuamtor de marijuana. Iar un preot pedofil mai bine ar fi un consuamtor de marijuana,ar avea mai putine pacate pe suflet.
    Te rog nu lua la perosnal, dar biserica e putreda din interior si cea ortodoxa si cea catolica, pacat ca voi cei care o slujiti nu incercati sa schimbati ceva si slujiti orbeste pe oameni care isi ofer singur lor titlu de "Inalt Prea Sfintiti" si multe altele, ar trebui sa intelegeti ca suntem egali suntem oameni si nici unul din voi nu e sfant fix cum nici unul din noi

    • 1. Cuvântul “Dumnezeu” se scrie cu majusculă. În lumea arabă ţi s-ar fi tăiat gâtul pt aşa ceva. Ortodoxia nu face aşa ceva, ci doar te compătimeşte.
      2. Se vede că n-ai nimic cu Biserica (şi ea cu majusculă, cel puţin dacă o priveşti ca instituţie), pt că “(Înalt Prea) Sfinţit” nu înseamnă sfânt, ci sfinţit. Sunt 2 cuvinte şi noţiuni diferite. Poţi să fii una şi să nu fii alta. Eu, de exemplu, sunt sfinţit cu darul preoţiei, dar nu sunt şi sfânt, pt că am şi eu păcatele mele, ca fiecare.
      3. Un episcop catolic nu este coleg cu mine şi, prin urmare, eu nu pot nici să mă dezic, nici să-l aprob. Studiază diferenţa dintre cele 2 confesiuni şi vei afla singur răspunsul. Şi-apoi, un exerciţiu intelectual, care te-ar face să mai cunoşti ceva despre propria credinţă chiar ţi-ar fi de folos.
      4. Cred că nu are rost să mai insistăm pe o polemică sterilă. Eu am dreptul să scriu ce vreau, nu?

  12. Văd că e plină lumea de imbecili și nerozi, care dacă știu să lege două cuvinte în cruce se cred capabili să tragă concluzii asupra societății și istoriei. Voi măcar conștientizați ca datorită Bisericii și preoților ei, ați ajuns acuma să puteți citi și scrie. Cine dacă nu mănăstirile au înființat primele școli din Moldova și Țara Românească, de unde s-a început a dezvolta cultura și spiritualitatea românească:? Se vede că sunteți dependenți de internet și TV și că în afară de acestea nu aveți altă legătură cu tot ce se întâmplă în Biserică și generalizați bolnav ca și majoritatea judecând după cazuri excepționale. Există o vorbă deșteaptă în popor: ”Adevărul doare” și nu întâmplător ați reacționat așa la acest avertisment al acestui preot care î-l doare acest fapt și care spre deosebire de voi are dorința de a schimba ceva. Vorbiți de corupție în organele poliției? Voi sunteți aceia care o alimentează, voi sunteți acei care fumați liniștit marihuana fiind siguri că în caz de probleme rezolvați totul cu bani și nici măcar nu proprii bani, ci ai părinților.
    Și în general nu știu ce căutați voi pe acest blog dacă vă deranjează când se vorbește de marihuana, acest blod este creat de oameni serioși, după cum se vede, pentru oameni care caută și cred nu pentru niște rătăciți ca voi!
    Să va fie rușine măcar față de acest preot, macar ca om, pentru că sunt sigur că sunteți gunoi pe lângă personalitatea lui!!!

  13. Am fost surprins sa vad niste comentarii insultatoare. Este adevarat ca internetul este anonim si deci nu responsabilizeaza (N.Mihalkov). Comentariile sunt aruncate in graba fara intentia de continuitate a unei discutii productive. Articolul se vrea o indrumare pentru tinerii care vor sa scape de patima drogurilor dar si o atentie pentru tinerii care se gandesc sa incerce droguri. Astazi putini au urechi, toata lumea are doar gura, toti vor sa vorbeasca si toti pretind monopolul asupra devarului. 

  14. Îmi pare rău că am întârziat cu replica, totuşi:
    Cunosc argumentele tipice "fumătorilor": dauna scăzută comparativ cu a fumatului şi lipsa dependenţei fizice. Ei bine lucrurile nu stau chiar aşa, orice "fumător" de iarbă cu experienţă vă poate povesti multe despre dependenţa sa, care, într-adevăr, e una psihologică. Studiile "oamenilor de ştiinţă britanici" au dovedit că cei ce fumează la greu, ajung să consume intens încercând astfel un soi de auto-psiho-terapie, care de fapt e o evadare din problemele cotidiene. Şi aici iarba aici îşi face bine treaba, într-adevăr te face să uiţi (la moment) de depresie, însă nu rezolvă pe termen lung nimic şi după ce te "lasă" vei căuta din nou, pentru "a te relaxa". E un cerc vicios. Iar cine are bani şi are de unde lua weed'u nu se limitează la un pack pe lună. Apoi urmează apatia, problemele la universitate şi familie.
    Oamenii care fumează la petreceri pentru a râde/privi un film/mânca sânt o altă categorie, evident că ei nu ştiu ce e aia dependenţă de marijuana… dar sânt şi ei potenţiale victime.
    Dragi fumători, fiţi sineri cu voi înşivă. Cine crede că iarba nu face nici un rău, încă nu a fumat destul ca să conştientizeze, iar când o va face îi va veni greu să renunţe.

  15. Îmi pare foarte rău că asemenea persoane intră pe siteuri creştin-ortodoxe şi îi insultă pe cei care înceracă să aducă puţină lumină în sufletele celor pierduţi. Că deşi Dumnezeu a venit în lume şi pentru cei rătăciţi, totuşi cel pentru care cuvintele Dumnezeu, credinţă chiar de nu însemna absolut nimic, măcar de puţină educaţie oricum ar putea da dovadă.  Cu iertare.

  16. Ierom Petru,tu chiar esti un popa care cunoaste numai religie si ortodoxie (cind discuti cu cineva).da in realitate consumi si tu,si nu mai fa pe sfintul.Si iarba e mai putin daunatoare ca tutunul,asa ca e mai bine sa fumezi iarba decit tigarile de la chioscuri.Uneori iarba lecuieste de boli,un lucru care no sal intelegi,pentru ca stai numai cu nasul in biserica.

    • Măi Vlad, m-ai făcut să râd în hohote. Păi tu te contrazici groaznic: eu oare “stau numai cu nasul în Biserică” şi “cunosc numai religie şi ortodoxie”, ori consum şi eu iarbă. Chiar nu ştiu cum pot fi astea îmbinate. Poate tu, după o porţie de marijuana îmi vei explica…
      Ceea ce am spus, a fost din cazuri descrise de studenţi care au fumat iarbă, iar acum, cu ajutorul lui Dumnezeu, s-au lăsat de acest viciu.

Comentariile sunt închise.