Erorile din datarea cu elemente radioactive

Fiecare scrie ce doreşte şi discuta cu cine vrea, dar pe teme teologice (ce nu se încadrează la vreunul din compartimentele de mai sus)
sandokhan
Erorile din datarea cu elemente radioactive

Mesaj necititde sandokhan » 28 Iun 2012, 18:00

Cea mai completa bibliografie despre erorile catastrofale din datarea cu elemente radioactive:

Isotopic dating: science or fiction?

http://www.atenizo.org/evolution-c14-kar.htm (must read)

Ice core dating: science or fiction?

http://www.detectingdesign.com/ancientice.html (must read)

Thermochronology/geochemical analysis errors:

http://www.tasc-creationscience.org/oth ... ting2.html (exceptionally documented)

http://www.answersingenesis.org/article ... -isochrons

http://www.gennet.org/facts/metro14.html

http://www.cs.unc.edu/~plaisted/ce/dating.html (must read)

http://www.ridgecrest.ca.us/~do_while/sage/v8i9f.htm (must read)

http://www.worldbydesign.org/research/c ... saurs.html (must read)

http://itotd.com/articles/349/carbon-dating/

http://evolutionfacts.com/Ev-V1/1evlch07a.htm (must read)

http://evolutionfacts.com/Ev-V1/1evlch07b.htm (must read)

http://evolutionfacts.com/Appendix/a07.htm (must read)

http://www.parentcompany.com/great_dino ... /tgdm9.htm



Anatoly Fomenko despre datarea cu C14:

http://books.google.ro/books?id=YcjFAV4 ... on&f=false

CHAPTER I, SECTIONS 14, 15, 16, 17, discutia incepe la pagina 71

Dr. Ing. Ioan Strainescu a scris o lucrare foarte interesanta in care analizeaza toate aceste metode de datare (mai ales K-Ar): http://www.creationism.info.ro/pagini/cs/cs9.html si indica erorile grave care se produc in datarea conventionala.


Despre erorile din analiza spectroscopica:

http://www.ldolphin.org/univ-age.html

Vezi sectiunea: Thorium/Neodymium Ratio and Age of Universe

Lukianos1
Mesaje:27
Membru din:16 Feb 2013, 04:40
Confesiune:ortodox "stilist"
Preocupări:Adevarul

Re: Erorile din datarea cu elemente radioactive

Mesaj necititde Lukianos1 » 15 Mar 2013, 03:12

Multumiri lui sandokhan pentru curajul de a aborda asemenea subiecte, pasiunea si efortul pe care le pune in a demonta miturile “stiintifice” care sustin realitatea virtuala la care sintem conditionati incepind chiar de la virsta prescolara. Ce scrie el aici (si pe alte siteuri) stirneste discomfort intelectual, contrariaza si socheaza in cele din urma pentru ca pune la indoiala existenta intregului stabiliment. Desigur, genul asta de informatie, sau mai degraba contra – informatie, nu-i necesar pentru mintuire dar intareste fara indoiala credinta celor dispusi sa inghita pilula rosie…

wastebook
Mesaje:91
Membru din:15 Mar 2013, 23:59
Confesiune:ortodox
Preocupări:teologie, stiinta

Re: Erorile din datarea cu elemente radioactive

Mesaj necititde wastebook » 16 Mar 2013, 00:16

Eu am citit chiar zilele acestea despre un studiu facut de catre cei de la Institutul Discovery, care au descoperit printre altele C14 in carbune si chiar in diamante. Ma rog, sunt mai multe procedee de datare studiate acolo. Exista si o carte "Thousands not Billions" (Mii (de ani) nu miliarde) si articole/filme pe aceasta tema.
Ceea ce m-a frapat este criticarea acestor argumente pe motiv ca "nu asa se face stiinta". Ba chiar asa se face, in cazul asta ai o ipoteza ( ca varsta pamantului este de mii de ani ) si verifici daca se confirma. Cu ce e diferit de ceea ce fac ceilalti ?
( Nu ma pronunt in legatura cu rezultatele, nu sunt specialist si aici parerile sunt oricum bine impartite, daca deja crezi ca pamantul are miliarde de ani atunci si daca ai gasi o piatra cu data stantata pe ea si tot nu ai fi convins de contrariu, daca deja crezi ca pamantul are mii de ani atunci probabil o sa fii de acord cu aceste rezultate.)

MarcusAurelius
Mesaje:118
Membru din:13 Noi 2014, 18:23
Confesiune:alta religie
Preocupări:idolatru

Re: Erorile din datarea cu elemente radioactive

Mesaj necititde MarcusAurelius » 05 Dec 2014, 18:34

Eu am citit chiar zilele acestea despre un studiu facut de catre cei de la Institutul Discovery, care au descoperit printre altele C14 in carbune si chiar in diamante.
Dezintegrarea unui atom nu este programată ci e aleatorie, deoarece întreaga fizică cuantică e probabilistică. Durata de înjumătățire a unei cantități oarecare de uraniu 238 este de aproximativ 4,47 miliarde de ani. Dar un atom oarecare din acea cantitate poate să se dezintegreze spontan după o secundă sau după 100 de miliarde de ani. După 4,47 miliarde de ani probabilitatea maximă e ca jumătate din atomi să se fi dezintegrat. Asta e ideea care stă în spatele a ceea ce fizicienii numesc durată de înjumătățire a elementelor radioactive. Prin urmare, nu e o problemă dacă într-un diamant întâlnim atomi de C14. E o problemă însă dacă îi întâlnim într-o cantitate mult mai mare decât e probabilitatea maximă să găsim. Prin urmare, să nu ne îmbătăm cu apă rece.
Ceea ce m-a frapat este criticarea acestor argumente pe motiv ca "nu asa se face stiinta". Ba chiar asa se face, in cazul asta ai o ipoteza ( ca varsta pamantului este de mii de ani ) si verifici daca se confirma. Cu ce e diferit de ceea ce fac ceilalti ?
Da, numai că aici nu e vorba de a infirma o ipoteză, ci de a demola o teorie. Or o teorie e o colecție de ipoteze dependente unele de altele care au fost atât de intens confirmate, încât pentru a o demola e nevoie să se construiască o nouă teorie cu o putere explicativă și predictivă mai mare decât ea. Atunci când apare un fapt ce contrazice o anumită afirmație a unei teorii, e nevoie să vedem în prealabil dacă faptul acela a fost bine observat, iar dacă observațiile au fost corecte trebuie să vedem dacă ele sunt incompatibile cu teoria sau necesită doar unele modificări asupra teoriei în cauză. Uneori, chiar dacă unele observații contrazic o teorie și putem construi pe baza lor o nouă teorie, se poate întâmpla să nu putem renunța la teoria veche, deoarece teoria nou descoperită nu poate oferi predicții asupra unui grup de fenomene explicate de vechea teorie. Așa se întâmplă, de exemplu cu cele două teorii din fizică: mecanica relativistă și mecanica cuantică. Deși sunt incompatibile, nu se poate renunța la vreuna dintre ele întrucât ele sunt complementare și încă nu s-a găsit vreo teorie care să fie mai bună decât amândouă la un loc. Ceea ce încercăm noi aici să atacăm nu e numai faptul că Universul are 13,7 miliarde de ani, sau că Pământul are 4,6 miliarde de ani, ci că durata de înjumătățire a unor elemente radioactive stabilită de fizicieni e incorectă și ar trebui să fie de vreun milion de ori mai mică. Asta ar însemna să pornim un atac asupra fundamentelor fizicii atomice, lucru care nu știu dacă ne va reuși. Asta e de fapt teoria care trebuie demolată: fizica așa cum o cunoaștem noi la ora actuală, cu neutronii, protonii, quarkurile, forța tare și slabă, ca să enumăr doar câteva aspecte ale ei. Ca să nu mai spun că va trebui să dăm o nouă explicație pentru funcționarea reactoarelor nucleare, a ceasurilor atomice și a bombelor care iși fac treaba atât de precis. Desigur, va fi nevoie să revizuim întreg aparatul matematic de care ne-am folosit până acum. Asta pentru că așa se face știință adevărată: construind teorii capabile să explice mai bine realitatea. Dacă ne mulțumim să infirmăm simple ipoteze e normal să nu ne bage nimeni în seamă.

Și mai era un lucru. Comparând conținutul de elemente radioactive din meteoriți cu cel prezent în rocile terestre și considerând că procesele de dezintegrare beta au avut o durată de, să spunem, maxim 7000 de ani și deci rata de dezintegrare e de aproape un milion de ori mai mare decât cea stabilită prin măsurători, ar trebui să ne explicăm de ce radioactivitatea naturală pe pământ are valoarea pe care o observăm și nu una de aproape un milion de ori mai mare (lucru care ar spori și numărul cazurilor de cancer și malformații congenitale probabil dincolo de limita la care omenirea ar putea supraviețui fără o intervenție supranaturală). E vorba totuși aici de o diferență de 6 ordine de mărime, iar erorile de măsurare date de aparate nu pot depăși câteva procente. Inseamnă că aparatele pe care le folosim nu sunt bune, nu pentru că n-ar fi bine construite, ci pentru că principiile lor de funcționare nu sunt corecte, adică e nevoie să dăm de pământ cu fizica de care ne folosim pentru a le proiecta, iar despre asta am vorbit ceva mai sus.
Caut crestin cu bun simt. Gasitorului ofer recompensa.


Înapoi la “ALTE SUBIECTE TEOLOGICE”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 13 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX