Highslide for Wordpress Plugin

Felicitare la sărbătoarea Naşterii Domnului

nasterea-domnului-icoanaSuntem în preajma sărbătorilor de iarnă. Din păcate, nu toţi creştinii şi nici măcar nu toţi ortodocşii sărbătoresc Naşterea şi Botezul Domnului în aceeaşi zi, căci le ţinem la date diferite, cu o diferenţă de 13 zile.

Nu vreau să laud sau condamn pe cei ce ţin un calendar sau altul, căci nu noi alegem ţara în care ne naştem şi, implicit, tradiţiile pe care le moştenim, mai ales că diferenţele calendaristice sunt printre cele mai puţin importante. Bineînţeles, creştini fiind, ne dăm seama că această dezbinare nu este de la Dumnezeu şi nu ştim dacă ea va fi vreodată depăşită. E prea simplist să spunem: „să treacă toţi la calendarul gregorian” sau „să treacă toţi la calendarul iulian”, mai ales că, o uniformizare completă în direcţia generalizării unui „Crăciun comercial” de tip occidental înseamnă de fapt o desacralizare a sărbătorilor şi o desfiinţare a lor…  

Şi, în acest caz, nu ne rămâne decât să depăşim logica distructivă a diavolului şi, după îndemnul îngerilor care au vestit împăcarea dintre Dumnezeu şi oameni prin naşterea cea după trup a Domnului nostru Iisus Hristos (cf. Luca 2:14), să ne iubim unii pe alţii şi să ne felicităm reciproc, indiferent când sărbătoreşte fiecare. Important e să ştie ce şi cum sărbătoreşte!

Aşadar, şi eu felicit pe toată lumea cu slăvitul praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos şi doresc ca fiecare să înţeleagă pentru el şi despre el că:

Mântuitorul S-a făcut Om, ca pe mine, cel mai păcătos dintre oameni, să mă îndumnezeiască prin harul Său. Iar pentru asta eu trebuie să-L iubesc pe Dumnezeu şi pe toţi oamenii!

La mulţi ani! Sărbători fericite! 

Cadoul meu pentru voi este textul slujbei Naşterii Domnului