Highslide for Wordpress Plugin

Amploarea persecuţiilor anticreştine şi întunericul informaţional dirijat

Persecuţiile anticreştine iau amploare în tot mai multe ţări islamice ale lumii şi nu numai. Zeci de creştini mor zilnic în Asia şi Africa, dar nimeni nu-i apără. Presa ne arată zilnic curiozităţi despre pisici sau căţeluşi salvaţi „în mod miraculos”, dar masacrele anticreştine sunt tăinuite cu multă grijă. Organizaţiile mondiale sunt tot mai puţin preocupate de respectarea drepturilor minorităţilor religioase, fiind prea mult „ocupate” de apărarea drepturilor celor cu „orientare sexuală netradiţională”.

Este remarcabil faptul că ţările islamice în care au fost implicate trupele NATO, astăzi sunt focare de instabilitate social-religioase, iar creştinii din Irak, Libia, Pakistan, Egipt şi Siria sunt omorâţi în plină stradă sau sunt nevoiţi să se refugieze în alte ţări. Bisericile şi casele lor sunt incendiate, iar persoanele care nu vor să treacă la islam sunt lipsite de orice drepturi sau condamnate în baza unor legi stupide şi criminale. 

Recent, noua conducere a Egiptului dorește să adopte „legea shariatului” în ţară, ceea ce îi îngrijorează extrem de mult pe cei circa 10% de creştini. În ultimii doi ani în Egipt au fost omorâţi mai multe mii (!) de creştini, printre care şi mulţi copii.

Situaţia devine tot mai tensionată în Siria, iar specialiştii în politologie şi sociologie sunt convinşi că o intervenţie internaţională ar duce, în primul rând, la masacre anti-creştine imposibil de controlat.

Din păcate, noi nu putem face nimic, pentru că tot mai mult suntem constrânşi în propria casă. La moment acest lucru nu se simte prea mult, dar unele ţări occidentale deja simt aceasta din plin. De aceea, este important cel puțin să fim informaţi despre aceste persecuţii anticreştine din întreaga lume.

Recent, ÎPS Ilarion Alfeev, responsabil de relaţiile externe ale Bisericii Ortodoxe Ruse, a ţinut o conferinţă la această temă, iar un site rusesc (ortodox) va monitoriza informaţiile cunoscute (şi cele tăinuite) despre prigoana anticreştină dezlănţuită în Africa şi Asia. Există şi un site în limba engleză (protestant), care monitorizează problema persecuţiilor anticreştine.

Chiar dacă nu avem un site românesc specializat, sperăm că mass-media din România şi R. Moldova nu va rămâne atât de indiferentă şi, prin intermediul ei, să fim ţinuţi la curent cu această problemă tot mai dureroasă care, mai devreme sau mai târziu, va deveni şi problema noastră.

Urmăriți mai jos conferinţa ÎPS Ilarion (în limba rusă).

13 comentarii la „Amploarea persecuţiilor anticreştine şi întunericul informaţional dirijat”

  1. Imi zicea un prieten zilele aceasta ca in liceiul turc din Chisinau se studiaza obiecte apropiate de islam, si intreg procesul de instruire/educatie are o abordare islamica (simboluri, comportament specific, valori pe care le cultiva). Luati in consideratie ca liceul se considera unul elitar (fiindca e si foarte scump), si aici studiaza copiii beaumonde-ului moldovenesc. Asta nu ar avea importanta la prima vedere, doar ca beaumondul face tot posibilul ca odraslele lor sa detina functii importante prin companii, organe de stat etc. Si nu e exclus ca inregistrarea recenta a ligii islamice a fost conditionata, daca nu integral, atunci intr-o anumita masura,de faptul ca in acesti cca vreo 15 ani de cind exista liceul turc, elevii acestuia studiaza islamul.

  2. ce de vorbit…. Ultimele statistici din rusia arata ca, mai mult de jumatate(60%) din incorporatii armatei ruse, sint din confesiunea islamica. Ce sa vorbim de "vecin"daca la noi,la "pravoslavnishi" e …. nu bine. In tot soiul asta de informatii, scapa una – nu se vorbeste despre cultura "civilizatiilor, care progoneste sau nu pe crestini. Mai pune si o intrebarica: ce fel de crestini – ortodocsi,protestanti, catolici,dar poate ca si baptisti,etc….? Canoanele ce spun – singele varsat nu pentru credinta adevarata nu se numeste MARTIRIU. Or ortodocsii sint prigoniti si in tarile asa numite "crestine". Europa se socoate crestina, dar….. cate tari ortodoxe sint acolo, si….. ce drepturi au ele? Mai pune si Sf.Ioan Gura de Aur, spunea: cea mai mare progoana asupra Bisericii este atunci cand ea,Biserica, NU e prigonita. Asta nu inseamna ca treb de ucis, mutilat, batjocorit omul(chiar de o alta confesiune). Sint niste lucruri care nu au inceput de ieri sau anul trecut. Cine e specialist in sociologie si statistica stie, ca in tarile mentionate(dar si nu numai acolo), restinii se progoneau nu numai de alte confesii, dar si de ATEI(per exemple – rusia bolshevica, unde au executati MILIOANE de CRESTINI(si mai mult ORTODOCSI). Si? S-a cait cineva de asta? S-au dat compensatii? Cred ca daca pestele va fi intreg la cap, atunci astfel de informatii nu vor "ridica masele" la "razboi sfint". Prin urmare, daca se VEHICULEAZA astfel de informatii(ori, otdelu lu Ilarion e responsabil de "darea de seama despre strainatate), atunci si deciziile forurilor crestine, dar mai ales ORTODOCSE, treb sa contina chemari la RUGACIUNI,POSTIRI, etc…. ca Dumnezeu sa ne trimita "stefani" care sa nu stea pe la "putna" etc….. Dar asa, unu l-o impuscat pe altul… Si? Apu nimica… asa am zis ca sa stii:(:(:(:(:(:(:

    • Eu, cel puţin, nici n-am zis că protestanţii şi romano-catolicii morţi pentru credinţă în acele ţări sunt martiri ai Bisericii (Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolică). Dar faptul că se moare pentru Evanghelie (falsificată oarecum) şi pentru Hristos (oarecum greşit înţeles), pe mine mă face să mă gândesc de ce noi ortodocşii nu facem misiune şi ne eschivăm de la martiriu, dar tare suntem specialişti în judeca dacă martiriul altora este adevărat sau fals?
      Şi dacă Evanghelia ne vorbeşte despre iubirea de aproapele, e mult mai firesc să ne doară sufletul după un romano-catolic sau un protestant care moare sincer pentru Hristos, decât pentru faptul că musulmanilor din Elveţia le-a fost interzisă contruirea de minarete. Deci să avem dreaptă socoteală în toate.
      Nici eu nu sunt pentru un ecumenism care ar da măcar senzaţia că în afara Bisericii (Ortodoxe) este mântuire, dar nu-L voi lua la rost pe Judecătorul Hristos dacă va dori să-l mântuiască pe unul din cei care au murit pentru El, chiar dacă nu L-a înţeles sau nu L-a mărturisit 100% corect. Până la urmă, e şi partea noastră de vină că nu facem misiune, iar toţi aceşti eretici sunt lăsaţi să creadă mai departe aşa cum au apucat.

  3. Bună seara.

    Adevăr spuneţi Multstimate Părinte Petru, eu am o propunere de 2 bănuţi ca pentru fiecare făptură a Sfintei Treimi care este în rătăcire de a-i sugera ideea că nu există adevăruri, şi sunt rugăciuni sau simple cugetări către Presfântul Dumnezeu pentru ca să lumineze ticăloasa noastră minte pentru a vedea unde ne este mântuirea şi cum îL cheamă pe Fiul Lui Dumnezeu.

    Mai adânc pentru orice nepregătit de a pricepe după propria minte este sminteală totală, de aceea îi avem pe Sfinţii Părinţi, ei ne explică Biblia, ei au făcut Sf. Tradiţie, ei sunt grabnicii noştri ajutori şi pentru cei smeriţi – frăţiori.

    De reamintit că există duhuri nevăzute care au diferite calităţi, în special la sectari se simte mândria şi neascultarea (demonul orbirii "a minţii").

    În timp ce-i spui ceva – el neagă, chiar şi sfinţi sunt care zic că nu-l poţi ajuta cu nimic pe acesta (referindu-se la un martor iahovist) decât cu mila Lui Dumnezeu prin rugăciunea din inimă.

    Mă iertaţi.

    Domnul Să ne Ajute să împlinim Voia Lui Sfântă!

    • Un mic amendament, ca să nu te “osândeşti” într-adevăr: Sfinţii Părinţi nu “au făcut Sfânta Tradiţie”, ci au receptat-o şi au transmis-o. Ca “vase curate ale Duhului Sfânt” au receptat corect şi au transmis corect…

  4. Mă iertaţi, dar asta şi am avut în vedere.

    Ştiu că nuştiu nimic, dar poate mă Va lumina Domnul vreo dată..

  5. …mai mare misiune (dar si patriotism) exprimate  print RUGACIUNE,  nu este! Mai pune ca, acolo unde se cauta  SINCER pe HRISTOS(si acela RASTIGNIT, dar nu in lux) nu treb "multa vorba'. Mai pune ca asta am si scris mai sus(fara sa judec pe cel ratacit, caruia,dupa Ap.Pavel, in Primul rind ii sintem datori (cei ai duhului). Accentul meu a fost pus anume pe "ceasul al 11  din care a inceput "lupta" pt "crestini"(de pretutindeni). Si asta, daca vreti, BORu o face din ratiuni (geo) politice (a se mai sheti  oleaca si istoria(moderna si contemporana a rushilor). De misionarism ,la propriu, nu vorvesc pt ca nu-i cazul.Or nimeni din cei vizati (cler, patriarhii)nu vor trimite COMANDO-urile acolo ca sa apere pe "crestini". In acest caz, RUGACIUNEA "pt tot sufletul oropsit si prigonit"( dar RUGACIUNE SA FIE! ,  si nu un simplu interviu sau conferenta (si acestea pt tv si rating corporativ, PR, etc…) insotita cu post, este cel mai mare semn de SOLIDARITATE CRESTINA.  O babuta,pe cel prigonit, poate ajuta  prin rugaciune, dar si misiune poate sa faca, realizind poruncile crestine in societate.  Dar asa, sa-mi bat joc de aproapele meu (care sta linga mine) si sa caut la unu, pe care nu-l stiu…. socot ca e fatarnicie, vrednica de dispret.

    • Dle Ionuţ / Kolea,
      1. Vă rog să scrieţi mai îngrijit, căci chiar şi după ce am pus vreo 10 spaţii între cuvinte/virgule/paranteze, textul încă e greu de citit.
      2. Se pare că nu prea aţi luat contact cu creştinii de alte confesiuni (decât poate cu sectarii care umblă din casă în casă prin MD) şi, aşa cum spunea mitropolitul Antonie de Suroj, mai că nu i-aţi arăta lui Dumnezeu hotarul peste care El “nu ar mai avea dreptul” să-şi reverse harul.
      3. Faptul că romano-catolicii şi protestanţii nu sunt în Biserica Ortodoxă, este în primul rând vina noastră. “Credinţa vine din auzire…” şi “Cum va crede cineva dacă nu i se va propovădui?” – spune Sf. Pavel. Deci să ne punem pe treabă şi să nu ne dăm cu părerea cine şi cum se mântuieşte, căci noi, ortodocşii, avem Adevărul deplin şi ni se va cere cel mai mult.
      4. Orice misiune cu implicaţii politice a fost şi va fi sortită eşecului. Eu nu vreau să leg propovăduirea lui Hristos şi mi se pare exagerat ca orice tentativă de misiune să fie privită prin prismă politică, indiferent de culoare. Din fericire, lumea încă are mulţi oameni sinceri şi serioşi.
      5. Chiar nu ştiu prea mulţi ortodocşi care să se roage pt îndreptarea ereticilor ce se declară creştini. Biserica nu are astfel de rugăciuni, iar în particular mai că nu ne este interzis prin anatemă să ne rugăm pt ei. Dacă îl citim pe Sf. Ciprian al Cartaginei sau Sf. Vasile cel Mare, ne dăm seama cât de mult îi durea inima pt unitatea Bisericii. Noi însă de parcă ne-am bucura că alţii nu sunt cu noi şi “vom avea mai mult loc în rai, nefiind înghesuiţi de alţii”. Vai nouă! Ori facem compromisuri dogmatice de dragul banilor sau burselor oferite de eretici, ori refuzăm orice dialog cu ei. Ambele extreme sunt de la diavol. Dumnezeu însă ne cere un adevărat ecumenism, unul patristic şi mărturisitor. Nu avem dreptul să negociem dogmele, dar nici să le ţinem “închise în safeu”…

  6. Stimate parinte Petru(aici, numele din pasaport nu-l scriu)!

    Multumesc ca prin raspunsul dvs ati venit"pe unda mea" si ati scris  la tema pe care am si avut-o in vedere. Imi pare bine ca ne-am inteles. 

    De virgule si alte semne…. ce sa spun – sint latin si "cu emotii" (dar n-o sa-mi puneti note pt gramatica:):):):))

    Cand spuneti  ca e vina noastra, treb sa concretizati cine sta in aici : episcopatul,clerul, politicianul? Cand spun ca treb sa ne rugam, am in vedere si de toti, care numai vorbesc de asta, dar nu sint sinceri(asa cum ati mentionat, ca MAI SINT SINCERI). Eu, personal, ma rog pt ei(nu-mi fac publicitate).Dar cand ii vad acei care "dau indicatii" lui Dumnezeu de pe pozitii ca ei sint "namesnishii" lui Dumnezeu pe pamint,atunci,… mi-i greu sa exprim sentimentele:(:(:((

    De dialogul cu alti crestini(nesectanti). Am stat in occident si peste ocean, in asia nu ca turist! Si stiu ce vorbesc. Am vorbit chiar si cu mahomedani. Una e sa ai de a face cu ei la conferinta, si alta e sa-i ai linga tine in viata de zi cu zi (nu voi vorbi aici despre asta.Nu e cazul).

    Una va pot marturisi,ca pe forumul acesta(pe care nu femult l-am gasit) mi-i mai interesant decat , sa zice, pe forumul lui Bastovoi. Si asta ca aici sint oameni mai sinceri, mai simpli(parerea mea). Sper ca aici sa nu gasesc aroganta si dispret(undeva in dictionar am gasit la cuvintul MINDRU, explicatia – BIZANTIN). Sper sa fiu corect inteles(doar latini sintem!).

    In cele din urma, vreau sa-mi cer iertare si sa felicit pe forumisti cu Sf.Sarbatori de Pasti!

    Fie ca Lumina Invierii, cu caldura Sa, sa ne dezmorteasca fiinta si sa ne inmoaie inimile spre DRAGOSTE,CREDINTA,SPERANTA(caci toate aceste trei , UNA SINT)!

     

  7. Hristos a Înviat! Părinte nu este la subiect ceea ce vreau să vă întreb, dar vă rog, după posibilități să ne răspundeți.

    1. Referitor la împărtășirea laicilor (așa numiți ^ctitori^), în altar, după mai multe exemple din RM și mai ales cu prezența multor persoane în timpul liturghiei.(în altar).(uneori am văzut chiar mulți, care nu prea își au acolo locul).

    2. Săvîrșirea rînduielii cununiei cu orice preț la bătrîni, care poate mai au citeva ore de viață, numai ca să moară împăcați. În alte cazuri cînd sunt înaintați în vîrstă. În asemenea cazuri se permite împărtășirea  lor? Între ei e sigur că nu poate fi vorba de relații…

  8.  

    Прежде чем осуждать или критиковать людей которые были замучены ради Христа, нужно сначала исследовать себя и задать себе же вопрос:ГОТОВ ЛИ Я НА ТО ЧТОБ РАДИ ВЕРЫ В ХРИСТА УМЕРЕТЬ? Мне как-то попался ролик, в котором была показана казнь бывшего мусульнамина. Я долго думал прежде чем посмотреть его…и все же посмотрел. минут 20 шла процессия перед тем как тому брату (назову его так) отрезали голову. Пока они читали отрывки из корана брат наш стоял на коленях. В его глазах царил мир. Уверен, что он не имел таких познаний о Христе , которых имеем мы.Он не имел богословского образования так же как и многие мученики первых столетий. У него была вера в Христа…у него был Христос за которого он в тот момент отдавал жизнь. И Он не дрогнул. Я видел как ему отрезали голову. После этого я пересмотрел свое отношение к "своему христианству". И таких людей как тот мученик много. И теперь спорить и говорить правильно ли верил он или нет,  это нелепо. Это не наша обязанность. В этом разберется Христос. Я имел честь два раза быть в гостях у одного старца из баптистской церкви, который 13 лет из своей жизни провел в тюрьмах. Его часто били и мучали. Но он не сдался. И подобно Св.Поликарпу из Смирны он отвечал тем кто издевался над ним: Я всю жизнь Ему служил и Он ничего плохого мне не сдела…как я могу отречься от Него (т.е.от Христа). Знаю многих  евангельских христиан,которые поехали мииисонерами в мусульманские страны проповедовать Евангелие. Когда набирается команда для миссии в какую либо из буддистских или исламских стран…знаете что будущим миссионерам говорят? " Безопасность и сохранность не гарантируем".  Часто православные "кидают" камень в огород протестантов …являются ли их мучениками на самом деле мучениками… но почему-то протестантских миссионеров больше в исламских странах.А мы гордо сидим и называемся православными. Если мне не изменяет память один и миссионер Хадсон Тэйлор еще в 19 столетии поехал проповедовать Евангелие китайцам. Рискнул ли он сделав это? Да. на сегодняшний день подпольная китайская христианская церковь насчитывает более 50 000 000 людей. и это люди не просто которые приходят раз в год "посвятить" или как кто-то выразился " исполнить свои религиозные нужды". Нет. Эти люди понимают, что могут лишиться жизни , потому что христианство преследуемо там. Что интересно…эти 50 000 000 не православные, а протестанты. Со всей "святой" Руси не наберешь такую армию среди православных. Можно сидеть в комфорте и философствовать кто правильнее а кто "кривее"…но не надо забывать про того глупого раба, которому господин дал талант и он его закопал. Да в православии есть все. Но почему это не в действии? Вспомните притчу о самарянине. Евреи считали самарян сектантами…и они таковыми были. Но почему-то Христос привел в этой притче придал значение большее самарянину чем тем, кто принадлежал к "правильному" иудаизму. Спаситель, когда пошел в Самарию охотно был принят ими… Своими соплеменниками не так был принят как там. Так что дорогие не удивляйтесь, что христиане других конфессий тоже готовы умереть за Христа. Вы можете продолжать философствовать…а они будут продолжать нести Евангелие (правильное или нет) и умирать за него. Сам Св.Апостол Павел в одном из посланий писал, что радуется что даже если иногда не правильно проповедуется Евангелие. Если надо будет дам ссылку.

  9. ziua buna…e regretabil ce se petrece cu fratii crestini insa cuvintul lui dumnezeu zice clar ca vom fi prigoniti pentru credinta in el…un bun exemplu e ultima fericire rostita de isus la predica de pe munte…asadar sa ne rugam pentru cei aflati in situatia asta si pentru toti semenii sa nu ajungem asa iar de ajungem sa ne intareasca dumnezeu in credinta ca sa facem fata…eu sint de vreo 3 ani in afganistan si confirm ca crestinii sint prigoniti, de fapt nici n au curaj sa pretinda ca s crestini…in presa a aparut cazul unui afgan crestin inchis pentru asta si care a fost trimis in strainatate de teama sa nu fie linsat de concetateni odata ce va fi eliberat…pacat…doamne ajuta!

Comentariile sunt închise.