Highslide for Wordpress Plugin

Legea antidiscriminare – ce drepturi pierzi tu?

Dincolo de basmele care ni se spun la TV, care vor fi consecinţele reale ale adoptării legii care face atâta vâlvă în ultima vreme..?

Nu este nevoie să ne dăm cu presupusul pe marginea acestui subiect, pentru că avem experienţa bogată a statelor care demult au început protecţia minorităţilor sexuale la nivel oficial. Aşadar, consecinţe:  

1. Paradele gay vor deveni o “tradiţie”, iar fiecărui homosexual de paradă îi va reveni cel puţin un poliţist care să le asigure protecţia (vezi cazul Bucureşti). Va fi interzisă organizarea vreunui protest împotriva unui asemenea eveniment.

2. Vor fi interzise declaraţii publice homofobe, adică nu vei avea dreptul să declari public că homosexualitatea este un păcat, că homosexualitatea este o orientare nenormală etc., iar poliţia îţi va putea percheziţiona proprietatea în cazul în care va considera că faci propagandă homofobă.

3. În şcoli şi grădiniţe se va face propagandă homosexuală deschisă, copiii vor fi învăţaţi că ei n-au încă o orientare sexuală şi că urmează să şi-o aleagă singuri. Tu nu vei avea dreptul să te opui, iar dacă nu vei trimite copilul la aceste lecţii va trebui să dai explicaţii.

4. Nu vei avea dreptul să protestezi în cazul în care copilul tău va fi sub supravegherea unui profesor/educator homosexual.

5. Nu vei avea dreptul să protestezi în nici un fel atunci când vei fi martorul unor momente romantice între doi homosexuali, care vor avea dreptul să se manifeste oriunde, oricând.

6. Dacă vei fi invitat să participi la un act homosexual, va trebui să refuzi cu respect şi amabilitate.

7. şi multe altele, la care nici măcar nu te gândeşti.

La moment, legea se limitează la drepturile homosexualilor, dar experienţa Canadei, SUA ş.a. ne spune că în categoria “minorităţi sexuale” vor intra mai târziu şi pedofilii sau zoofilii.

Cele enumerate sunt doar efectele imediate ale adoptării acestei legi, dar pe termen lung consecinţele vor deveni tot mai dure, iar legea se va “perfecţiona”, aşa cum s-a întâmplat în statele care au făcut măcar un singur pas pentru legalizarea deviaţiilor de orientare sexuală. Gândeşte-te bine, e vorba de viitorul tău şi al copiilor tăi. 

 

Sursa: Andrei Creacico (vox.publika.md) 

14 comentarii la „Legea antidiscriminare – ce drepturi pierzi tu?”

  1. Filat le cere feţelor bisericeşti să nu mai discute despre Legea antidisctiminare: Proiectul va fi adoptat!

    Deşi PublikaTV, citând surse ale MAI, spune că poliţia din Bălţi n-a găsit nicio broşură "homofobă" în cele 2 biserici, ProTV-ul minte şi spune că cele 40 de broşuri ajunse la poliţie prin intermediul unor provocatori ar fi fost găsite într-o biserică.
    Şi şeful APCE astăzi a mai subliniat odată caracterul obligatoriu al adoptării "legii anti-discriminare". 
    Deci suntem supuşi unei presiuni fără precedent. Vânzarea Moldovei şi a valorilor ei abia începe! 

  2. Ar fi bine ca toate partidele politice din R. Moldova, inclusiv cele extra-parlamentare, să-şi declare public poziţia privind "legea anti-discriminare". Noi trebuie să ştim ce gândeşte fiecare. 
    N-ar strica să facă acelaşi lucru şi ONG-urile.
    Apropo, Publika TV minte când spune că opiniile privind acest proiect de lege a împărţit societatea moldovenească în două. Vreau să-i văd la faţă pe cei care susţin homosexualitatea. Eu înţeleg că societatea este împărţită în privinţa aderării sau nu la UE, dar asta deja e altceva. Eu zic aşa, dacă e să intrăm în UE, atunci să intrăm cu faţa, nu cu spatele! Ce ziceţi?

  3. Cu spatele în Europa urmaşii lui Decebal şi Ştefan cel Mare nu pot intra! Noi tot timpul am avut calea noastră, şi suntem cunoscuţi ca "cei mai viteji dintre traci", cum spune Herodot, am fost omagiaţi şi slăviţi de Imperiul Roman. Deci nici într-un caz să nu intrăm cu spatele în europa, doar cu demnitate şi cu faţa sus-ridicată!

  4. Eu cred că protestele stradale nu sunt o soluţie decât în ultimă instanţă. Există alte 3 arme importante ale Bisericii care cred că ar fi mult mai eficiente:

    1) recâştigarea încrederii în societate (inclusiv prin curăţirea Bisericii de homosexuali, chiar dacă nu sunt f. mulţi);

    2) dialog şi cooperarea cu intelectualitatea (oameni de ştiinţă şi cultură);

    3) acces la mass-media publică şi crearea unei mass-medii ortodoxe profesioniste (măcar presă şi radio, dacă nu şi TV).

    Toate astea Biserica nu le are şi de aceea ne bâlbâim şi facem paşi greşiţi sau, cel puţin, ineficienţi.

  5. 1), 2), 3) Foarte bine spus! De acord! S-ar putea începe de la un portal creştin puternic de ştiri şi video, pe tipul unimedia.

  6. dar cineva din preoti a citit aceasta lege si ce prevede?!!!!, spre exemplu ia iti da dreptul sa te angajezi la lucru, chiar daca esti cu dizabilitati fizice, spre exemplu pe scaun cu rotile.  dar fara legea asta toti vor refuza cu angajarea. biserica ar trebui sa aiba grija de toti oamenii si de cei sanatosi si de cei nu prea,.   si inca mai sunt o lista de alte luctruri bune care iti da aceasta lege. dar daca biserica se ingrijeste de persoanele gay atunci ar trebui sa organizeze niste lectii-cursuri pentru ei si sa le convinga ca nu au nevoie de asa ceva, si pot sa traiasca bine si fara de a fi gay..

  7. As vrea sa reamintesc D-lor preoti ca ei ar trebui sa aiba grija de populatia R.Moldova, si sa la salveze sufletele, sa faca oamenii sa fie mai buni. DAR NU  SA INVRAJBEASCA oamenii si sa-ii cheme la revolutii si razboaie.  Prin aceasta nu veti cistiga increderea populatiei..

    si inca ma framinta un gind, ca in bisericile noastre cu parere de rau este prea mult aur si bogatii, cind intri in biserica de parca intri in pestera celor 40 de razboinici ai lui aladin, cu multe monezi de aur si bijuterii.  Biserica ar trebui sa fie mai aproape de oameni, dar nu sa se imbogatiasca pe seama oamenilor !!!!

    Sa ma ierte Dumnezeu daca gresesc cu ceva, dar preotii din ziua de azi se gindec mai mult la bani decit la oameni!!!

     

  8. Da, şi eu cred. Altfel, numai suferinţa cruntă ne va mai putea salva.

  9. tin minte, ca ceva ani in urma, cineva propunea mitropolitului vladimir, sa faca un post radio ortodox(pt mitropolie) cu acoperire nationala.Si….. "da țîi îț trebu?". roska a propus ca sa fie retransmis pe unda postului radio (radio 10 – asa urma sa se numeasca postul de radio)Radio Triniras(pt tot teritoriul rep.moldava…. si….. vezi mai sus. In consecinta, avem ce avem. SI SA NU DAM VINA PE MASONI SI ROMANI SI PE CALENDARUL NOU SI PE CIP-uri, cum ca ele sint rele, dar noi "sfinti". 

    Dar de lege…. adevarat. Tin minte, cum vreo 20-25 ani in urma, la procuratura generala a urss, se discuta abrogarea legii, privind urmarirea penala a…. bolnavilor(homalailor). "reprezentantii" lor rugau ca sa nu fie pusi la duba pt "pacatelele" lor, si ca ei nu vor face nimic public si ca …nu =mai la duba sa nu se duca. Si….. au trecut 20-25 ani, acum ei, homalaii, cer ca sa raspindeasca brosuri prin gradinite si scoli, isi cer "sarbatoare profesionala",etc(a se vedea declaratiile "uniunilor"lor de la Snact-Petersburg, Astrahani,Penza,Voronej(de moskova nu mai spun nimic – acestea vor sarbatoare anume in ziua Sf.intocmai cu Ap. Kiril si Metodie  – UJAS(si cred ca nu intimplator)). 

    Cum spunea vrednicul de pomenire,pc Arsenie)Papacioc) – iadul e plin de intentii bune:(:(:(:(

    Subscriu la cele enumerate de pc Petru(Pruteanu), si sper ca cei de la conducerea mitropoliei sa se trezeasca si sa actioneze in consecinta(resurse financiare si intelectuale cred ca se vor gasi din BELSUG – vointa sa fie, iar eu spun – Frica de Dumnezeu(macar un gramm))

  10. buna ziua

    imi pare bine ca ascultati parerile cetatenilor, si ati sters comentariile mele de eri.

    Nu am crezut ca adevarul o sa va deranjeze asa de tare.

    Inca o data mam convins ca o parte din preoti sunt prea departe de oameni, sper  casa nu fie si prea departe de dumnezeu.

    cele bune….

    • Vezi că judeci aiurea. Toate comentariile abia acum au fost aprobate şi nimeni nu a şters nimic. Faptul că Dvstră ieri vă afişa comentariul ca publicat nu înseamnă că el era făcut public.
      Ce să facă dacă ieri am fost pe drumuri şi nu am avut internet?!
      De la mine nu tb să vă cereţi iertare, dar de la Dumnezeu, pentru judecarea PE NEDREPT a preoţilor lui, cred că ar fi cazul.

  11. Să-I cerem iertare, chiar davă ştim că El ne-a iertat.. Aşa cum El ne-a iertat înainte ca noi să greşim, noi trebuie să-I cerem iertare, după ce ne-a iertat. NU ca să ne ierte El, ci ca să iertăm noi.E şi ăsta un paradox al iubirii, cred.

  12. mda… Ar fi bine sa credem ca va fi cum  arata CETATAIAN … Numai ca atunci cind va trebui sa mergi  la angajare si ti se va zice ca uite o ora inaintea ta am angajat pe altu numai nu in fata ca esti prea batran , sau insarcinata sau rrom'… Ori cu lege ori fara lege mare treaba pt oamenii de rind nu va fi! Numai ca pt homsex se va da unda verde!

    Numai vorba de democratie, pt ca am vazut noi ce democratie e in Europa=> avem cazul Angliei Democrate unde o profesoare a fost demisa pe motiv ca purta cruce la gat!! Asta democratie , da!

Comentariile sunt închise.