Highslide for Wordpress Plugin

Marea Britanie vrea să interzică purtarea cruciuliţei la gât! Europa devine tot mai anti-creştină

În Europa occidentală a "corectitudinii politice", este tot mai greu să fii creştin. În comunism, dacă purtai la gât cruciuliţă, în cel mai rău caz erai mustrat. În Marea Britanie a anului 2012, eşti concediat. Ministerul britanic al Egalităţilor a cerut avocaţilor guvernului să se opună dreptului angajaţilor creştini de a purta cruciuliţă.

Avocaţii guvernului de la Londra vor cere judecătorilor Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) să respingă acţiunile celor care au fost concediaţi pentru că au refuzat să renunţe la simbolurile lor religioase în timpul programului.

Acest fapt plasează pentru a doua oară coaliţia pretins de dreapta a lui David Cameron pe poziţii contrare celor ale Bisericilor Anglicană şi Romano-Catolică, după conflictul pe marginea căsătoriile între persoane de acelaşi sex, constată Daily Mail.   

CEDO va lua în discuţie în această primăvară cazurile Nadia Eweida şi Shirley Chaplin. Prima, fost funcţionar al British Airways la check-in, a fost concediată în 2006, după ce a refuzat să renunţe la cruciuliţa de la gât în timpul programului.

British Airways a lăsat-o mai moale, după ce cazul a provocat un imens scandal, dar Nadia Eweida,de 58 de ani, a continuat lupta pentru a restaura dreptul creştinilor de a purta simboluri religioase. Un drept care, spune ea, este acordat fără discuţii celor de alte credinţe.

Un caz asemănător este cel al lui Shirley Chaplin , o asistentă medicală de 56 de ani, căreia i s-a interzis să mai profeseze în clinica din Exeter, după ce a refuzat să-şi scoată sau să ascundă cruciuliţa de la gât.

Cele două femei au invocat Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care permite libera manifestare a credinţei, dar justiţia britanică le-a respins acţiunile. Eweida şi Chaplin au primit sprijin, surprinzător, de la stânga politică. Laburistul Trevor Phillips, care conduce Comisia de Egalitate va pleda la CEDO pentru dreptul de a-ţi exprima credinţa.

Avocaţii guvernamentali, ascultând de indicaţiile ministrei liberal-democrate a Egalităţii, Lynne Featherstone, vor invoca faptul că "în nici un caz nu există vreun indiciu că a purta la vedere o cruciuliţă sau un crucifix ar fi o formă recunoscută de creştinism; cu atât mai puţin că ar fi o cerinţă obligatorie a credinţei lor". Diavolul se ascunde în detalii.

Un purtător de cuvânt al Home Office, care supraveghează funţionarea Ministerului Egalităţii a declarat: "Legea Egalităţii statuează foarte clar că oamenii au dreptul să-şi exprime credinţa în mod legitim, atâta timp cât asta nu duce la discriminarea unui grup sau a unui individ. De aceea Marea Britanie nu încalcă Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, aşa cum invocă reclamantele."

Fostul Arhiepiscop de Canterbury, Lord Carey punctează: "Ironia sorţii face ca ori de câte ori guvernele şi tribunalele apreciază că Crucea este ceva lipsit de importanţă, ea, Crucea, devine astfel un simbol încă şi mai important, o expresie încă şi mai puternică a credinţei noastre!"

Redactat (şi corectat) după EVZ.ro 

7 comentarii la „Marea Britanie vrea să interzică purtarea cruciuliţei la gât! Europa devine tot mai anti-creştină”

  1. Dacă pe nebunii de englezi ciuma asta ia ajuns după câteva decenii de globalizare antihristică, în cazul nostru (mă refer la Republica Moldova) aceasta ar putea fi o "condiţie" pentru aderare la UE sau chiar "pre-condiţie". Dă mă rog, noi suntem un cal bun de bătaie…

    Trebuie să ne gândim bine dacă mai vrem UE. Grecia şi Portugalia ar vrea să iasă, pentru că "marile puteri" i-au pus în genunchi. Noi însă ne înghesuim în iadul despre care ştim doar de la TV.

    Prin asta nu vreau să zic să devenim un satelit al ruşilor, căci ăştia au tâmpeniile lor, dar să fim cu mai multă demnitate în faţa oricărui lucru care ni se impune de dragul unor bănuţi pe care oricum demnitarii noştri îi fură…

  2. Cu ani în urma UE era vazuta ca un ideal al democraţiei, libertăţii şi eficienţei, care ne-ar fi dat şansa să supraveţuim, să scapam de corupţie, criminalitate şi prostie, să nu fim impuşi să figim în portugalii, italii şi rusii la cele mai murdare lucrari. Acum începem sa vedem o alta faţă UE – una imorală şi într-o criză spirituală profundă. Dar nu numai. Din ce in ce mai multe dovezi ca in UE nu exista liberati si democratie, ci monopolul unor grupuri de interese. Cum altfel poate fi explicat faptul că eşti obligat să angajezi la serviciu un homosexual, care demonstrativ poartă simboluri homosexuale, dar eşti penalizat dacă porţi cruce la gît?!

  3. Sincer să fiu, nici nu este de mirare. Gândiți-vă, părinte, că foarte multe biserici din Vest nu mai sunt un spațiu al credinței, sl rugăciunii, al comuniunii cu cele sfinte, ci simple muzee. Și noi ne-am luptat cu atâta râvnă și ne luptăm în continuare pentru a intra în Europa, să fim precum europenii. Himera prosperității materiale se evaporă încetul cu încetul, dar mai descoperim și alte vicii ascunse pe care înainte nu le-am văzut, orbiți fiind de gândul unui trai îmbelșugat.

  4. Mi-a spus o doamnă că, prin anii 70, a foat chemată de nu stiu ce autorităţi şi întrebată de ce merge la biserică. Nu mai ştiu dacă nu cumva doamna era şi membru de partid. Le-a spus câ dânsa crede în Dumnezeu si au lăsat-o în pace.

  5. ziua buna…credinta nu sta in a purta ori ba cruciulita sau stiu eu mai ce ci in suflet…insa sint uimit sa vad cum pe zi ce trece si incepind cu sua sau uk se incearca  inlaturarea oricaror mentiuni legate de crestinism din viata publica pe motiv ca deranjeaza pe necrestini…cu ce deranjeaza o biata cruciulita de metal la gitul cuiva mai ales daca acel individ nu are credinta?…sau chiar de are o tine pentru el…in plus e ca si cum altcineva ar purta o bijuterie cu semnul lui mahomed la git, cu ce ma deranjeaza pe mine?…dar de ce atunci se adopta cu asa lejeritate de exemplu casatoriile sau adoptiile in cupluri gay?astea nu lezeaza societatea in care traim?…dimpotriva sint un microb periculos…purtarea simbolurilor crestine sau a altor religii nu dauneaza nicidecum ca de exemplu prezenta in societate a familiilor de homo sau lesbi care pe deasupra mai au si copii infiati ori desfrinarea populatiei vezi prostitutie, consum de droguri, pornografie etc…se constata ca mai usor se aproba drepturi pentru minoritati decit pentru majoritari…daca lumea l indeparteaza tot mai mult pe creator din sinul ei de ce ne mai miram de dezastrele pe care le avem mai ales in ultmii 50 de ani dintre care cel mai grav e lepadarea sau lipsa de credinta crestina…nu scapam fara plata cuvenita caci dumnezeu nu doarme…doamne ajuta!

Comentariile sunt închise.