Highslide for Wordpress Plugin

Curriculum şcolar la disciplina de Religie – cultul ortodox, pentru clasele I-IX

Vă propunem Curriculum şcolar la disciplina de Religie – cultul ortodox, pentru clasele I-IX (PDF), elaborat de Ministerul Educaţiei Republicii Moldova împreună cu reprezentaţii Bisericii Ortodoxe. Amintim că teologii romano-catolici din Republica Moldova au subscris acestui plan de învăţământ şi vor preda după acelaşi curriculum ca şi ortodocşii.

Religia a fost introdusă ca disciplină opţională în şcolile moldoveneşti începând cu anul de învăţământ 2010-2011, dar primul an a fost considerat un an de probă, fără un curriculum exact şi fără suficiente manuale pentru elevi. Între timp, Ministerul Educaţiei, în colaborare cu teologi şi clerici din Moldova, a editat mai multe manuale şi ghiduri pentru profesori, încât predarea Religiei să fie la nivelul predării celorlalte discipline şcolare.

Conform Hotărârii de Guvern din 2 iulie 2010, disciplina poate fi predată doar la clasele primare şi gimnaziale (I-IX) şi doar la cererea scrisă a părinţilor. De aceea îi îndemnăm pe părinţi să scrie neîntârziat cerere ca copiii lor să înveţe cuvântul lui Dumnezeu la şcoală.

 

Comentariile sunt închise.