Highslide for Wordpress Plugin

Formare misionară la tema: “Diferenţa dintre idol şi icoană din perspectivă biblică”

În data de 26 mai 2011, în incinta Academiei de Teologie Ortodoxă din Chişinău, am participat la un nou seminar de pregătire a misionarilor ortodocşi, la care au venit în jur de 30 de doritori, printre care şi câţiva preoţi. Titlul seminarului a fost „Diferenţa dintre idol şi icoană din perspectivă biblică”.

În calitate de co-prezentatori ai temei au fost invitaţi prot. Iulian Raţă şi dl Mihai Constandache. Prezentarea s-a axat pe studiul meu despre idol şi icoană, la care părintele Iulian şi dl Costandache au venit cu mai multe completări de ordin teoretic şi practic.

În a doua parte a seminarului s-au adresat mai multe întrebări despre sensul icoanei, exagerările care se fac în legătură cu cinstirea acestora, precum şi modalitatea de a-i face pe eterodocşi să înţeleagă sensul şi valoarea icoanei ortodoxe.

La final toţi cei prezenţi au primit câte o copie a studiului despre idol şi icoană, iar organizatorii şi-au arătat disponibilitatea de a organiza şi în continuare astfel de întâlniri, în special la tema combaterii sectei „Martorilor lui Iehova”. 

3 comentarii la „Formare misionară la tema: “Diferenţa dintre idol şi icoană din perspectivă biblică””

Comentariile sunt închise.