Highslide for Wordpress Plugin

Declaraţiile lui Vlad Filat şi ale mitropolitului Vladimir, după întâlnirea din 25 mai

Pe lângă problemele legate de Legea Cultelor şi înregistrarea Ligii Islamice, care se cere a fi anulată, mitropolitul a mai anunţat şi programul vizitei patriarhului Kiril în Moldova, în perioada 9-12 octombrie 2011. 

2 comentarii la „Declaraţiile lui Vlad Filat şi ale mitropolitului Vladimir, după întâlnirea din 25 mai”

  1. Iată ce scrie părintele Savatie pe blogul său:
     
    Pricina reală a prezenței lui Filat la Sinod este aceea de a arăta mulțimii că “totul este sub control” și nu există un conflict între biserică și conducerea statului. Gluma s-a îngroșat după ce mai multe fețe bisericești au declarat că nu-i vor mai pomeni pe actualii guvernanți pînă nu schimbă legea cultelor și scot islamul din legalitate. Totul va fi bine, iar vlădica Marchel de Bălți, care a declarat anterior că nu se va ruga pentru actuala guvernare, după ședința de azi ”se va ruga și mai mult”, i-a asigurat mitropolitul pe jurnaliști. În ce-l privește pe vlădica Marchel, acesta a declarat ferm pentru Pro TV, chiar din holul Mitropoliei, că binecuvîntarea lui rămîne neschimbată în eparhia de Bălți, unde clericii nu se vor ruga pentru conducerea țării pînă ce aceasta nu va modifica legea cultelor în bine. La fel și ceilalți episcopi au declarat că nepomenirea conducătorilor abătuți de la calea adevărului este o măsură dură, dar necesară.

     
    Nu ştiu de unde a luat părintele Savatie aceste informaţii, pentru că eu nu le-am găsit în mass-media, dar dacă e adevărat, atunci e foarte trist. Marchel joacă muzica comunistă pînă la capăt.

  2. Aseară, la ştirile PRO TV Chişinău, Episcopul Marchel a spus că în Eparhia de Bălţi nu va fi pomenită conducerea ţării până când aceasta nu va anula înregistrarea Ligii Islamice şi nu va da dovadă de comportament creştinesc. 

Comentariile sunt închise.