Highslide for Wordpress Plugin

Trist dar adevărat: Kuraev alungat din Moldova

Urmăriţi reportajul Pro TV Chişinău despre un nou incident petrecut în data de 10 noiembrie 2010 în curtea Mitropoliei Moldovei, cu ocazia convocării Judecăţii Bisericeşti pe marginea problemelor generate de declaraţiile diaconului Andrei Kuraev şi reacţiile de răspuns ale Asociaţiei "Fericita Matrona".

12 comentarii la „Trist dar adevărat: Kuraev alungat din Moldova”

  1. Parinte, massmedia nu este pentru un cleric mai ales un mijloc bun de a afla ce s-a intimplat la mitropolie, cu atit mai mult ca e finantata de evrei in maare parte. Din cite iarasi vad nu sustineti aparatorii credintei, ci dimpotriva, va plasati intr-aceiasi parere cu prigonitorii ei. Mai cugetati putin. Dumnezeu nu iubeste toleranta. " Cine nu este cu Mine este împotriva Mea şi cine nu adună cu Mine risipeşte" Matei 12. 30. In asa clipe cind credinta este ponegrita din toate partile, trebuie de luptat cu mincina. Sf. Ioan Gura de Aur ne porunceste sa ii oprim pe cei ce hulesc împotriva lui Dumnezeu. Matei 10.34:
    Nu socotiţi că am venitaduc pace pe pământ; n-am venitaduc pace, ci sabie. 

    • 1. De unde ştii că nu eşti printre prigonitorii credinţei? Pe ce criterii stabileşti cine o prigoneşte şi cine o apără?
      2. Nu trebuie să-mi spună cineva dacă am dreptul sau nu la informare prin mass-media (aşa se scrie). Internetul este tot mass-media şi uite câte lucruri bune am realizat prin intermediul lui. Chiar şi dumitale îţi răspund…
      3. Eu nu sunt de acord nici cu Cibric (care e dus cu pluta), nici cu Kuraev (care începe să o ia şi el razna). Sunt cu Biserica şi Sfinţii ei.

  2. 1. Vreti sa spuneti ca unii crestini sint prigonitori ai credintei prin faptul ca au incercat sa-l puna pe d. Kuraev sa-si ceara iertare pentru ca a injosit o buna parte a poporului moldovenesc?    Protodiaconul nu îşi încetează activitatea sa provocatoare, şi faptul că el a venit a doua oară semnifică că el urmăreşte destabilizarea situaţiei din republică. Criterii: Biserica este prigonita de cei ce schimba invatatura bisericii si de cei ce o hulesc, si cei ce spun minciuni impotriva ei si a slujitorilor ei. Aparatorii sint acei care respecta poruncile lui Dumnezeu date fie prin sf. Scriptura, fie prin sfintii parinti.

    2. Parinte, v-am scris asta, nu din ura, ci din dragoste.  Cind am scris massmedia, m-am referit mai mult la posturile tv, problema este ca ei sau spun minciuni cind este vorba de biserica, sau arata si spun doar partea negativa.

    3. Ca sa nu fiti invinuiti de clevetire asupra unei fete bisericesti cu care conslujiti facand parte din aceeasi Mitropolie – ar fi corect sa veniti cu ceva argumente, nu etichetari a la Kuraev. Bineinteles, argumente nu inseamna minciuni gogonate de genul "ma calca cu masina" sau altele pe care le-ati debitat in ultimul timp pe acest blog.       Parinte, nu-i cinstit asa, sau stergeti toate comentariile, sau nu stergeti nici unul !

  3. Cred că tu Grigore încurci ceva. Uite şi Sf. Nicolae a fost împreună slujitor cu Arie, dar când ea tras o palmă. 

  4. Nu am greşit, Vadim, cred că nu eşti încadrat în temă. Dacă să luăm cazul lui Arie şi dacă de exemplu ar veni protv-ul şi ar filma cum Sf. Nicolae i-a tras o palmă lui Arie, atunci cum credeţi, ce ar difuza? …ca sectantul Nicolae l-a agresat fizic şi l-a bătut măr pe misonarul ortodox Arie…, etc.   Avînd în vedere că  s-a mîniat pe el, nu cred că Sf. Nicolae cînd l-a lovit  a arătat neînfuriat şi smerit în faţa lui . După o gîndire lumească, acest act nu a arătat deloc frumos, însă prin asta el a demonstrat că nu mai poate răbda hulele împotriva Mîntuitorului, nu mai vrea ca atîtea suflete să fie atrase de acest eretic şi sigur că nu mulţi ar putea să înţeleagă asta. După Niceea creştinii arieni au devenit mai numeroşi decît cei drept-credincioşi, ceia ce arată că nu cifrele dictează care este biserica cea adevărată.
    Deci cam aşa se primeşte şi în cazul lui d. Kuraev, văzînd că el face atîta reclamă unei ortodoxii moderniste ecumeniste şi că vorbeşte împotriva bisericii lui Hristos, ce trebuie să facem, să tăcem, să acceptăm că sîntem sectanţi? Să lăsăm ca poporul să fie înşelat de acest modernist? Sigur că nu. Dacă sîntem mai păcătoşi decit Sf. Nicolae asta nu înseamnă că trebuie să acceptăm acesteste fărădelegi.

  5. Daca a fost alungat din Moldova as vrea sa stiu unde este acum.
    In Romania sau Rusia, ori alta tara ortodoxa ?

  6. 1. De unde ştii că nu eşti printre prigonitorii credinţei? Pe ce criterii stabileşti cine o prigoneşte şi cine o apără? 2. Nu trebuie să-mi spună cineva dacă am dreptul sau nu la informare prin mass-media (aşa se scrie). Internetul este tot mass-media şi uite câte lucruri bune am realizat prin intermediul lui. Chiar şi dumitale îţi răspund… 3. Eu nu sunt de acord nici cu Cibric (care e dus cu pluta), nici cu Kuraev (care începe să o ia şi el razna). Sunt cu Biserica şi Sfinţii ei.

Comentariile sunt închise.