Highslide for Wordpress Plugin

Materiale pentru CURSUL INTRODUCTIV de RELIGIE (curricula ortodoxă)

După cum se ştie, prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova din 2 august 2010, în şcolile din Moldova, la clasele 1-9, se poate preda disciplina opţională numită "Religia". S-a hotărât ca în acest an de învăţământ 2010-2011 să se predea doar un curs introductiv, urmând ca pentru anul următor să fie elaborate manuale, ghiduri pentru profesori şi alte materiale absolut necesare pentru fiecare clasă în parte.

Ministerul Educaţiei R.M. a aprobat 2 curricule diferite de predare: cea ortodoxă (la care au subscris necondiţionat şi romano-catolicii) şi cea evanghelică (pentru baptişti, penticostali şi adventişti). Alegerea programei după care urmează să înveţe fiecare elev se face în baza cererii părinţilor.

La moment, majoritatea cadrelor didactice nu dispun de materialele necesare, de aceea, am hotărât să oferim şi altora materialele disponibile la moment, puse la dispoziţie de cei care au lucrat la curricula ortodoxă. Deci materialele nu sunt scrise de mine. Eu doar m-am oferit să le pun pe internet.

Arhiva cu materiale în format word/doc poate fi descărcată de AICI.

După caz, puteţi să vă modificaţi materialele aşa cum vă convine, pentru a le folosi cât mai eficient.

Recomandăm profesorilor de Religie să consulte şi următoarele bloguri româneşti:

Proiecte didactice

Florina Drossu – Ora de Religie

Credinţa creştină ortodoxă pe înţelesul tuturor

Experienţe în predare Religiei

Sperăm să vă fie de folos. Doamne ajută!

Comentariile sunt închise.